Orvoskari Mikulás az angol óvodában

2023. december 8.

Immár hagyomány, hogy Pécs egyik angol nyelvű óvodájában dr. Szentpéteri L. József (Joe Petersburger), a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének oktatója Mikulásként szórakoztatja a gyerekeket. A PiCinke Magánóvodába krampuszként szakdolgozó demonstrátorai is mindig vele tartanak.

A PiCinke Magánóvodával nyolc éve kezdődött az együttműködés, amikor Szentpéteri József együttműködést ajánlott nekik. A „Sell Yourself! – presentation techniques” kurzus keretében ugyanis olyan partnerintézményt keresett, ahol az angol programban tanuló orvostanhallgatók gyerekekkel foglalkozhatnának. Az előadás-technikai kurzus profiljába tökéletesen beleillett, hogy a külföldi diákok mesét olvassanak az ovisoknak.

Az együttműködés aztán olyannyira sikeressé vált, hogy nemcsak a kurzus során, hanem azon kívül is számos ismeretterjesztő programot tartottak a kicsiknek, dr. Szentpéteri L. József orgánuma miatt pedig nem kellett sokat várni az első Mikulás-felkérésre sem. Az első években komoly kihívást jelentett, hogy ne ismerjék fel a gyerekek, akikkel év közben is sokat találkoztak, ám ahogy egyre több diákot sikerült bevonni az önkéntes munkába, könnyedebbé vált ez a feladat is.

Idén, december 6-án szintén ellátogattak az oviba. Dávid Kinga, Szeder Szabina és Fellenbeck Dávid vállalta a krampuszkodást, akik előzetesen kommunikációs képzésben is részesültek, mert bármennyire jó móka, óriási felelősség is a szereplés. Sokféle gyermek van, akik eltérően reagálhatnak a Mikulás jelenlétére. Ebben az óvodában nevelkedik Zente is, az az SMA-betegséggel küzdő kisfiú, akinek a kezeléséért az egész ország összefogott.

A program idén is nagy sikerrel zárult, a végén a gyerekek még ajándékkal is meglepték a Mikulást és a huncut krampuszokat.

Fotók: