Így köszöntötték az 51. Medikus Kupa sportolóit

2024. április 30.

Ünnepélyes keretek között, fogadással egybekötve köszöntötték április 29-én a dr. Romhányi György Aulában a pécsi orvoskar sportolóit, akik Debrecenből hozták el a 2024-es Medikus Kupát.

Amint azt korábban megírtuk, a pécsi orvosisok nyerték az 51. Medikus Kupát, amit április 19-21. között szerveztek Debrecenben.

Az orvostanhallgatók a Gyógyszerésztudományi és Egészségtudományi Karok diákjaival kiegészülve egy stratégiai és szakmai program mentén készültek az idei megmérettetésre - női-férfi kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és férfi kispályás labdarúgás sportágakban -, ami meghozta a sikert.

Téczely Tamás, a Medikus Kupa Bizottság bizottságvezető dékáni megbízottja a szakmai és felkészülési programról az UnivTV-nek elmondta, hogy az 2026-ig szól és napra pontosan kidolgozott. Mivel idén is segített a siker elérésben, bízik abban, hogy ez így lesz a következő években is.

Nem az volt a legfontosabb, hogy melyik város nyeri meg a kupát, mert elképesztően szoros volt a verseny, hanem a négy város hallgatóinak az összetartása volt szívmelengető. A fiatalok tudtak egymásért szurkolni, szorítani, és ez vélhetően meglátszik majd a hétköznapokban is” - nyilatkozta dr. Nyitrai Miklós, a pécsi orvoskar dékánja.

A hallgatók köszöntéséről az Univ TV helyszíni riportban számolt be: