Nemzetközi Oktatási Központ(NOK)

A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 1987-ben alakult. Néhány évvel ezelőtt kezdődött az Általános Orvostudományi Karral (ÁOK) való együttműködése, 2011-től pedig már szervezetileg is az ÁOK-hoz tartozik.
A Nemzetközi Oktatási Központ feladata a külföldi hallgatók számára előkészített idegen nyelvű oktatási programok lebonyolítása. A Magyarországon, Pécsett a NOK-ban tanulni vágyók számára biztosított a lehetőség kéthetes tanfolyamtól az egy éves időtartamig terjedő részképzésig. A mobilitás elősegítése érdekében a kurzusok, tanfolyamok elismertethetőek külföldi oktatási rendszerekben. A NOK segítséget kínál azoknak a hallgatóknak is, akik később a Pécsi Tudományegyetemen szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat. Ők egy-, ill. kétszemeszteres előkészítő kurzusokon vehetnek részt. A NOK az aktuális felvételi vizsgák követelményeinek megfelelően állította össze előkészítő programját. Büszkén mondhatjuk, hogy hallgatóink közül a felvettek aránya 95%. Idegen nyelvű oktatási programjaink az egyetem oktatóinak, illetve meghívott vendégelőadók közreműködésével zajlanak. Az oktatás kis csoportokban folyik, kiválóan képzett tanárok részvételével, akik a tanórákon túl az egyetemi élettel is megismertetik a diákokat.
A NOK célja, hogy segítse a nemzetközi hallgatók beilleszkedését az új környezetbe, ill. megismertesse velük a magyar kultúrát, nyelvet és a magyar mindennapokat. Pécs, mint a régió kulturális központja, kiváló választási lehetőség a külföldön tanulni vágyóknak.
Az oktatáson kívül a NOK egyéb szolgáltatásokkal is próbálja megkönnyíteni a külföldi hallgatók beilleszkedését, mint pl. az érkezés megszervezése, ill. segítség a szálláskeresésben.
A rendszeresen működő programok mellett külföldi intézmény vagy pályázat előírta keretek közötti speciális képzéseket, tréningeket és továbbképzéseket is szervez. A különböző nemzetközi pályázatokban való aktív részvételével lehetőséget biztosít a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak külföldi tanulmányok folytatására is.

Elérhetőségek

Cím: 7624 Pécs, Damjanich utca 30.
Telefon: 72/251-300

Honlap: http://www.isc.pte.hu

Ügyfélfogadás:

Hétfő - Csütörtök: 8:00 - 16:00

Péntek: 8:00 - 13:30