Elérhető a PTE ÁOK új honlapjának béta verziója.     Az új honlapról »     Megnézem »

Bölcsőde

Elérhetőségek

mb. bölcsődevezető: Farkas Eszter
Cím: 7624 Pécs, Szigeti út 12.
Telefon: 72/536-000, 31318
E-mail:

 

Bölcsődénk a Pécsi Tudományegyetem parkosított területén a Szigeti út 12. sz. alatt zöldövezetében található. 1953-ban hozták létre azzal a céllal, hogy az egészségügyi dolgozók számára biztosítani tudják gyermekeik elhelyezését a speciális munkarendhez igazodóan.

Jelenlegi épületünket 1980-ban foglaltuk el. 2013 novemberétől a bölcsőde mellett két Családi Napközi is működik azzal a céllal, hogy a férőhelyszám növekedjen. Így lehetőségünk nyílt arra, hogy a hagyományos bölcsődei ellátás mellett a családi napközi keretében akár alkalmanként, heti 1-2 napra is fogadjunk kisgyermekeket.

Így jelenleg intézményünkben kettő bölcsődei és kettő Családi Napközis csoport működik, melyek mindegyikében 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő gondozza, neveli a gyermekeket.

Gyermekeink napi étkeztetését a kisgyermekkori élelmezés sajátosságát figyelembe véve alakítjuk ki. Szükség szerint gyermekeink számára lehetőséget biztosítunk diétás étrend rendelésére.

Célunk, hogy gyermekeink biztonságban érezzék magukat intézményünkben, és kiegyensúlyozott, vidám gyermekeket indítsunk el az önállósodás útján.