Nemzetközi Tavasz

2018. március 8.

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjának keretében, a Külügyi Igazgatóság szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tavasz / International Spring / rendezvénysorozata, ami többek közt azért jött létre, hogy a világ minden részéről érkezett és itt tanuló több mint 4000 hallgató szokásait, kultúráját közelebbről is megismerhessék a pécsiek. Az események márciustól májusig zajlanak érdekes és sokszínű programokkal a város legkülönfélébb helyszínein.

Március 19-én az Ázsia Napok veszi kezdetét Indonézia bemutatkozásával: 18 órától a BTK/TTK Ifjúság úti aulájában tradícionális táncbemutatók, dokumentumfilm vetítés és gasztronómiai kóstoló színesíti a programot.

Március 20-án a Kína Nap keretében 15.30-tól a Művészetek és Irodalom Házában indul a program, majd 17 órától dr. Tarrósy István tart előadást a Rektori Hivatal épületében. 18 órakor nyílik meg a Tudásközpontban a pécsi Konfuciusz Intézet eddigi munkásságát bemutató fotókiállítás, majd 19 órától a Kodály Központ színpadán a Shaolin Kung-Fu szerzetesek misztikus erejével ismerkedhetünk meg.

Március 21-én 17 órától a Zsolnay Negyed E78 színpadán India mutatkozik be: fotókiállítás, szitár- és tablakoncert, táncbemutatók, egy Indiáról szóló előadás és egy interaktív jógaelőadás is szerepel a programok közt.

Március 22-én a Japán kultúrába nyerhetünk betekintést a pécsi Reménysugár Egyesület Király utcai bázisán, ahol különböző teákat kóstolgatva megismerhetjük az origami és a furoshiki készítésének rejtelmeit is. A programot egy, a PTE BTK nemzetközi kapcsolatok szakán tanuló japán diák előadása zárja.

A rendezvények -egy kivételével- ingyenesek, a részletes és folyamatosan frissülő programokat az International Spring facebook oldalán lehet nyomon követni: https://www.facebook.com/InternationalSpringPTE

Forrás

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!