Állami elismerések március 15-én

2018. március 19.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Parlamentben karunk munkatársai is kitüntetéseket vehettek át.

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetését adományozta dr. Komoly Sámuelnek, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai Klinikája egyetemi tanárának a leggyakoribb idegrendszeri betegségek, többek között a sclerosis multiplex vizsgálata és gyógyítása terén elért nemzetközi jelentőségű eredményei, valamint a neurológia hazai oktatásában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Veszprémi Béla szülész-nőgyógyász, klinikai genetika szakorvos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának egyetemi docense, a Prenatális Diagnosztikai Központ vezetője.

Széchenyi-díjat vehetett át Dr. Felinger Attila, az MTA levelező tagja, a Bioanalitikai Intézet igazgató egyetemi tanára, a Természettudományi Kar Kémiai Intézete Analitikai és Környezeti Kémia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, az analitikai kémia területén a kromatográfia mikroszkopikus modelljének kidolgozásával és számos anyagi rendszeren történő alkalmazásával elért, az elválasztástechnika elemi folyamatainak megértéséhez alapvető fontosságú, nemzetközileg is jelentős eredményei elismeréseként.

Az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás terén végzett magas színvonalú munkája elismeréseként Semmelweis Ignác-díjat kapott dr. Figler Mária, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának egyetemi tanára, a Klinikai Központ II.számú Belgyógyászati Klinikájának és Nephrológiai Centrumának osztályvezető főorvosa.

Az elismerésekhez szeretettel gratulálunk!

Forrás

pte.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!