A végzett hallgatókat is megkeresi az egyetem

2018. április 24.

A Pécsi Tudományegyetem évek óta részt vesz a Diplomás Pályakövető Rendszer országos kutatásban, melynek során minden év tavaszán a felsőoktatási intézmények végzett és jelenlegi hallgatóit kérdőívekkel keresik meg.

A hallgatók véleménye az egyetem számára különösen fontos, válaszaikkal ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy a PTE és a Pécsett szerzett diploma még sikeresebb lehessen. A kutatás eredményeit felhasználják az egyetem intézményfejlesztési tervének készítése, valamint a képzés és a szolgáltatásfejlesztés során is.

A kutatás két részből áll: az aktív hallgatókat motivációs kérdőívvel keresik meg, míg az egy, három és öt éve abszolutóriummal végzett hallgatóknak pályakövetési kérdőívet küldenek. Ez kiterjedhet a felsőfokú és felsőoktatási szakképzések, doktori képzések és szakirányú továbbképzések végzettjeire is.

Az e-mailben kapott kérdőívet legkésőbb 2018. május 18-ig tölthetik ki a jelenlegi és volt hallgatók. Az egyetem egy nyereményjátékkal köszöni meg a válaszadást, amire az anonimitás megőrzése érdekében a kérdőívek végén választott jelige és jelszó megadásával lehet jelentkezni.

Forrás

Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!