PEN - idén is

2018. április 26.

A Zsolnay Kulturális Negyed immár negyedszer ad otthont az április 27-én kezdődő Pécsi Egyetemi Napok rendezvényeinek, amikor is a három nap alatt öt színpadon közel száz zenekar és DJ lép fel. A nulladik napon tartják meg a "PTE Hangja" elnevezésű tehetségkutatót.

A fesztiválra való beléptetés pénteken este 6 órakor kezdődik, az egyik jegybeváltási pont azonban már 3 órakor kinyit. Érdemes előbb beváltani a papír alapú jegyet karszalagra, és előre felerősíttetni.

"A Diákrektor Választás végső felvonulása idén elmarad, a hallgatók ugyanis úgy döntöttek, ezután kétévente szeretnék megrendezni, így valószínűleg jövőre lesz a következő" - mondta Gellai Gergő, a fesztivál főszervezője. A jegyek nagy része már elfogyott a PEN-re, húszezer fesztiválozót várnak, akiknek szórakoztatásáról közel 200 hangfal összesen 140 ezer wattnyi hangteljesítménye, és 1000 lámpa gondoskodik.

A fesztivál szervezői a közelben lakókra is tekintettel vannak, kétezer tájékoztató levelet küldtek ki az elmúlt időszakban. A fesztivál ideje alatt egy állandó telefonvonalon jelenthetik be az esetleges panaszokat az állampolgárok.

A PEN-en folyamatos egészségügyi szolgálat is üzemel majd, így ha valaki nem érzi jól magát, megállíthatja a járőröző mentősöket, vagy felkeresheti az erre kijelölt standot. A Biokom Nonprofit Kft. segítségével a pécsi tömegközlekedés is fesztivál üzemmódba vált a következő napokra. A Zsolnay-negyed buszmegállójából éjszaka fél óránként indul busz Uránváros felé, a többi városrész irányába pedig az Árkádnál lesz lehetőség az átszállásra. Az éjszakai járatokon az elővételben váltott menetjegyeket is elfogadják, átszálláskor a jegy másik oldalát kell érvényesíteni, új jegyet nem szükséges vásárolni.

Forrás

Dunántúli Napló

/Borító fotó: Adam Bertalan/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!