Szakmai gyakorlat az EU intézményeinél

2018. július 10.

A 2019 tavaszán induló uniós gyakornoki programokra mostanában indul a jelentkezés, így a nyár remek alkalom arra, hogy a fiatalok megismerjék, milyen lehetőségeket nyújtanak gyakorlatszerzésre az EU intézményei. Ehhez nyújtunk segítséget: a fizetett gyakornoki programok legfontosabb aktuális jellemzői megtalálhatók egy helyen, linkkel a legfontosabb kapcsolódó oldalakra.

http://europapont.blog.hu/2018/07/09/diploma_utan_irany_egy_unios_intezmeny_gyakornoki_programok_az_eu_intezmenyeinel

Aki érdeklődik a nemzetközi kapcsolatok iránt, szívesen dolgozna a jövőben nemzetközi szervezetnél, cégnél, vagy egyszerűen csak multikulturális környezetben, annak kiváló lehetőséget jelentenek ezek az ösztöndíjprogramok.

Általános jellemzők

Az intézmények többsége öthónapos gyakorlatokat hirdet meg, minden évben azonos időszakokban, legtöbbször egy tavaszi és egy őszi turnusban. Jelentkezni egy-egy programra általában legalább fél évvel a megpályázott gyakornokság előtt kell - ezért indulnak most nyártól a jelentkezések a 2019 tavaszi turnusra. A gyakornoki munkáért kapott ösztöndíj (amely jelenleg a legtöbb helyen 1200 euró körül van) fedezi a kinti megélhetés költségeit, a részvételhez a legtöbb esetben sikeresen befejezett BA diploma szükséges. Számtalan egyéb lehetőség áll rendelkezésre akár még a tanulmányok idejére vagy az MA diploma megszerzése utáni időszakra is.

A mellékelt táblázatban a frissdiplomások előtt nyitva álló fizetett lehetőségekről található rövid összefoglaló a legfontosabb alapinformációkkal: az ösztöndíjak időtartamáról, a támogatás megközelítő összegéről, a túljelentkezés mértékéről és a nem kevésbé lényeges jelentkezési határidőkről.

Részletes információk

https://europa.eu/european-union/about-eu/working/graduates_hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!