Az Alapellátási Intézet 25 éves jubileuma - családorvosok szakmai találkozója

2018. szeptember 24.

Huszonhetedik alkalommal jöttek össze a város és az ország háziorvosai Pécsett, hogy a hagyományos szakmai találkozó keretében keressenek válaszokat és lehetőségeket a családorvoslás különböző problémáira.

A Pécsi Tudományegyetemen 25 éve indult el a családorvosképzés, a jeles alkalomból az egyetem Alapellátási Intézete szeptember 21-22-én ünnepi ülést tartott, melynek keretében megrendezték az intézet hagyományos, szakmai családorvos találkozóját is, az MTA székházban.

A jubileumi eseményt dr. Csikós Ágnes, az intézet igazgatója nyitotta meg, majd dr. Nyitrai Miklós, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja köszöntötte a találkozó résztvevőit.

Beszédében kiemelte, hogy a háziorvosokra rendkívül fontos feladat hárul a betegellátásban. Ők jelentik az első frontvonalat, ők a felderítők, a szűrők. A társadalom közérzete és a közhangulat rajtuk is múlik. Ugyanakkor számos olyan probléma van a háziorvosi ellátás rendszerében, amelyeket meg kell oldani, politikai, szakmai, gazdasági segítséggel. Ilyen például a háziorvosok jelenleg korántsem optimális eloszlása.

Őri László alpolgármester az eseményen elmondta, hogy Pécs 182 háziorvosi körzetre bontva tesz eleget egészségügyi alapellátási kötelezettségének, a városvezetés pedig érzi az egészségügyhöz kapcsolódó infrastruktúra folyamatos fejlesztésének igényét és fontosságát.

"Azt vállaltuk az elmúlt években, hogy két lépcsőben, a város számára rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásával a leromlott állapotú önkormányzati rendelőket és ingatlanokat felújítjuk. Jelenleg is folyamatban van egy 700 millió forintos keretből megvalósuló felújítási folyamat, melyben számos orvosi rendelő újul meg és korszerűsödik, hiszen tudjuk, hogy mennyire fontos annak a közegnek a minősége, amiben a beteg és az orvos találkozik. Fontos továbbá, hogy az orvosok érezzék megbecsültségüket, ezért igyekszünk különböző anyagi támogatásokat és kedvezményeket nyújtani számukra" - fogalmazott Őri László.

Forrás

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!