Kortalan Tudomány Konferencia és Fesztivál - okt. 3-7.

2018. október 1.

A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete 2018. október 3-7. között rendezi meg első Kortalan Tudomány Konferencia és Fesztiválját, melynek célja egyetemünk kultúrájának és kutatásainak elismerése és ünneplése, valamint együttműködések és interakciók létrehozása az egyetem körein belül és kívül egyaránt.

A fesztivál egy nagyszerű lehetőség a találkozásra - mindenkit szeretettel várnak, hogy vezető kutatók és művészek munkáit ismerjék meg továbbá, hogy széles és sokszínű programkínálatunkból csemegézzenek.

Az idei konferencia és fesztivál témája az "Öregedés művészete (Art of Ageing)", melyet nemcsak biológiai folyamatként értelmezünk, hanem egy általános és univerzális folyamatként is, mely az idő múlását jelzi.

Program

Az esemény két fő programsorozatra bontható. Szerdától (október 3.) péntekig (október 5.) tárt karokkal várnak minden érdeklődőt a Jókai Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő féltudományos konferenciára, ahol 4 különböző szekcióban kínálnak érdekesebbnél érdekesebb előadásokat - ezek közül kettő angol (csütörtök és péntek délelőtt), kettő pedig magyar nyelven (szerda és csütörtök délután) folyik majd.

Az előadásokon mindenki megtalálhatja helyét az akadémikusoktól kezdve a laikus emberekig. Jól ismert magyar és nemzetközi tudósok, valamint számos szakértő mutatják be kutatási területeiket olyan nyelvezettel, hogy az mindenki számára érthető és befogadható legyen. A témák érintik többek között az idősek kognitív hanyatlását; az aktivitás életen át való fenntartását, valamint az öregedéssel sok esetben kapcsolatba hozott betegségek megelőzését. Az előadások után beszélgetésre is lehetőséget biztosítanak, ahol mindannyian feltehetik kérdéseiket.

További információk a szekciókról, valamint előadóinkról az alábbi weboldalon találhatók: http://itdweb.hu/hu/kortalan-tudomany-konferencia-es-fesztival/

Csütörtök délutántól megkezdődik a kulturális eseménysorozat, mely egészen vasárnap estig kínál programokat. Megtalálható lesz ezek között filmvetítés (Apolló Mozi), zongorakoncert három, nemzetközi hírű zongoristával (Liszt Ferenc Hangversenyterem), kreatív workshopok vagy épp borkóstoló. Fesztivál központi helyszíne a Nádor Galéria, mely az előadások mellett, számos művészi kiállításnak ad helyet. E helyszínen, az érdeklődők a fesztiválhoz kapcsolódó minden apró részletről, illetve a további programokról is tájékozódhatnak.

A Kortalan Tudomány Konferencia és Fesztivál megrendezésével célja, hogy felfedezzük a tudományt, a művészetet, valamint a köztük lévő kapcsolatot. Az informálódás és a szórakozás egyaránt a programsorozat fő elemeként jelenik majd meg.

Jelentkezés

A konferencia minden szekciójában 100 embert tudnak leültetni, ezért kérnek mindenkit egy INGYENES regisztrációra az alábbi linken:

https://www.eventbrite.com/e/art-of-ageing-conference-and-festival-tickets-48237828644#tickets

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!