A PTE fejlesztéseiből nyílt interaktív bemutató a Nádor Galériában

2018. október 5.

A Design Hét keretében a Pécsi Tudományegyetemen a Modern városok programban megvalósuló fejlesztésekből nyílt különleges, interaktív bemutató október 3-án a pécsi Nádor Galériában. Az október 22-ig látható bemutató célja, hogy a városlakók, a diákok, a leendő pécsi egyetemi hallgatók találkozhassanak az egyetemfejlesztési tervekkel.

A PTE hagyományos és a legkorszerűbb infokommunikációs eszközök segítségével számol be az eddigi eredményekről és a jelenleg zajló építkezésekről, beruházásokról.

A magyar kormány a Modern Városok Program részeként mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a PTE-t. Az egyetemfejlesztés célja az intézmény versenyképességének erősítése, oktatási és szolgáltatási portfóliójának fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása.

A közlemény szerint már tervezési szakaszában is "jelentős kreatív energiákat" mozgatott meg a projekt: az előkészítésben 79 tervezőt foglalkoztattak, és 11 építészstúdiót vontak be az elmúlt két év során.

"A beruházásokon már most átlagosan 180 építőipari munkás dolgozik, tavaszra számuk eléri a 300 főt, az első félév végére meghaladja a 600-at" - áll az összegzésben, amelynek megfogalmazása szerint "már most látható, hogy mitől lesz egyedi és megnyerő az egyetem kínálata".

A PTE az MTI érdeklődésére közölte, hogy a fejlesztésekben érintett összes egyetemi kar és szervezeti egység fejlesztéseit háromdimenziós makettek, elektronikus poszterek, videótartalmak és úgynevezett webséta segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

Forrás

MTI

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!