A 3D Projekt a Made in Pécs közönségdíjasa lett

2019. január 8.

Január 4-én idén is átadták a Made in Pécs díjait. A pécsi városmagazin az egyedüli, ami több kategóriában is jutalmazza a helyi kezdeményezéseket - a civilektől a gasztronómiáig -, de a közönség is voksolhat.

A PTE 3D Projektjét "Az év teljesítménye" kategóriában két másik jelölt mellett jelölték a díjra: Knoch Viktor és Burján Csaba (kiegészülve Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal) olimpiai bajnok lett a februári phjongcshangi téli olimpián, megszerezve ezzel Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében, Mindum Károly ultratriatlonista pedig tavaly augusztusban 38 kilométert úszott, 1800 kilométert kerékpározott és 420 kilométert futott, mindezt 11 nap alatt. A 60 éves sportoló ezzel a teljesítménnyel a tízszeres IronMant teljesítette.

A PTE 3D Projektjének életre hívása igazi 21. századi teljesítmény, a tavaly átadott 3D Nyomtatási Központ pedig az egyik fontos kézzelfogható eredménye. A PTE célja, hogy a 3D Projekten keresztül több területen, így az orvosi ellátásban, a csúcstechnológiák alkalmazásában, valamint a kutatás-fejlesztés-innováció területén is fellendítse a régió fejlődését. Fontos momentuma volt ennek, hogy a pécsi egyetem kutatói háromdimenziós nyomtatással elkészítették egy nyolcéves kislány műkezét.

Az online szavazás alapján a 3D Projekt kapta a Made in Pécs közönségdíját. Mint Maróti Péter, a 3D Nyomtatási Központ vezetője elmondta, meglepte őket a hír, egyben nagy büszkeséggel tölti el, hogy a nagyszerű teljesítményt nyújtó sportolók mellett ők kapták a legtöbb voksot. Úgy véli, hogy az elismerésben jól tükröződik munkájuk társadalmi hasznossága.

Szeretettel gratulálunk nekik!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!