Jótékonysági kezdeményezés

2019. január 15.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának onkohematológiai osztálya a hét magyarországi Gyermekonkológiai Centrum egyike, ahol évente 30-40, újonnan diagnosztizált, rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. A gyermekek megsegítéséért sokféle módon, többféle kezdeményezéssel küzd az alapítvány. Fő célja a kezelés minőségének javítása, a beteg gyerekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a  hétköznapi életbe való visszatérésük megsegítése. Bár a gyógyulás reménye a betegek többségénél valóra válik, évente sajnos 4-10 gyermek nem marad életben.

Annak, hogy a Gyermekklinika onkohematológiai osztályán kezelt daganatos, illetve leukémiás gyermekek ellátásán és életminőségén javíthassanak, eszköz-, és műszerbeszerzési, valamint személyi feltételei is vannak. Ehhez kéri az alapítvány a támogatást.

A január 19-én rendezett Országos Popcorn Nap ennek egyik módja, amikor is az elfogyasztott pattogatott kukorica árával tudják segíteni a kezdeményezéshez kapcsolódók az alapítvány munkáját. Erre buzdítanak idén is.

"Nincs is más teendőd, mint meghívni a barátaid, feltálalni számukra a sós, vajas, karamellás vagy bármilyen egyéb ízesítésű kukoricát, és eltölteni velük egy laza napot. Az elfogyasztott pattogatott kukorica jelképes árát gyűjtsétek egy perselybe, juttassátok el az Eurakvilo Alapítványnak, és támogassátok ezzel a PTE Gyermekklinika onkohematológiai osztályán gyógyuló daganatos és leukémiás gyermekeket! Mutassuk meg a világnak, milyen sokféle variációban fogyasztható ez a népszerű nassolni való! Küldd el fotón különleges popcornod képét, és oszd meg velünk az elkészítés módját! Mozizz, beszélgess, bulizz, vagy építs fel tematikus napot a pattogatott kukorica köré, és a rágcsálnivalók jelképes megvásárlásával támogasd a munkánkat! Az esemény tervezéséhez, szervezéséhez és lebonyolításához minden segítséget megadunk. Fordulj hozzánk bizalommal!"

Részletek és letölthető anyagok a www.eurakvilo.com oldalon találhatók.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!