Arts-in-Med – Boleró

2019. február 18.

Az Arts-in-Med következő, tavaszi programjában önfeledt, tavaszváró, mediterrán kikapcsolódás szerepel. A spanyol és az andalúz zene, a boleró és a habanera táncok világába Megyesi Schwartz Lúcia operaénekes, Bizják Dóra zongoraművész és Turjányi Miklós házigazda kalauzolnak.

Műsoron: Manuel De Falla, Maurice Ravel, Charles Gounod, Pauline Viardot, Cécile Chaminade és Massenet szerzemények szerepelnek.

Az előadókról:

Megyesi Schwartz Lúcia, mezzoszoprán

A pécsi születésű énekesnő, énekművész és énektanár diplomáit Szegeden, a Budapesti Zeneakadémián, posztgraduális diplomáját a Stuttgarti Zeneakadémián szerezte. A barcelonai Vinas énekversenyen 1991-ben különdíjat, a budapesti I. Nemzetközi Barokk Énekversenyen  1993-ban I. díjat nyert. 1994-től a Magyar Állami Operaház tagja, lírai mezzoszoprán szerepkörben volt Rosina, Hamupipőke, Cherubino, Dorabella, Lola, Mercedes. Az elmúlt években több külföldi koncertturnén vett részt: az eisenstadti Haydn Fesztiválon,  Philadelphiában, az Operában, Japánban, Montpellier-ben. A Liszt World Day párizsi szólistája, 2006 óta Grazban, az Opera vendégművésze több produkcióban is: Figaro, Carmen, Rigoletto. Repertoárjában az operákon kívül oratórikus művek, dalok, dalciklusok szerepelnek.

Bizják Dóra zongoraművész

Bizják Dóra 1996-ban diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol egy évvel később énekes-korrepetitori oklevelet szerzett. 1999–ben mesterdiplomát kapott az Illinois State Universityn. Számos versenyen ért el eredményt: Békéstarhos 1989. (I. díj), Allegro Vivo Kamarazenei Fesztivál, Ausztria 1991. (Nagydíj), Zeneakadémiai Mozart Verseny 1992. (I. díj). Szólistaként jelentős zenekarokkal lépett fel. Zongorakísérő-korrepetitorként számos művésszel dolgozott, többek között Kocsis Zoltán mellett is. Zentai Károly zongoraművésszel sok éve működik együtt a zongora-duó egyik tagjaként.

Turjányi Miklós

Basszus jazz-harsonásként kezdett zenélni, majd bariton, később pedig kontratenor énekes volt. Az utóbbi években zenei szervezőként tevékenykedik, főleg a Zempléni Fesztivál igazgatójaként. A fesztivált eddig 27 alkalommal rendezték meg, az utolsó két évtizedben az ő irányításával.

 

A Boleró című előadás február 26-án, 18 órakor kezdődik a Szigeti úti, első emeleti tanácstermünkben.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!