Fuss Zentéért!

2019. március 13.

A PTE Sportiroda a Pécsi Tudományegyetem történelmének legnagyobb jótékonysági futására készül ebben az évben, „Fuss Zentéért!” elnevezéssel. Györök Zente 2018.02.28-án született egy súlyos genetikai rendellenességgel, melynek neve SMA I. (Gerincvelő izomsorvadás).

Ezzel a diagnózissal a babák a két éves kort sem érik meg, de Zente kivétel! Egy speciális kezelés segítségével felvette a harcot és küzd a betegség ellen. Mozgásfejlődése beindult, viszont a további fejlődéshez rengeteg fejlesztésre, terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége. Ha tehetik, kérjük, támogassák Zentét, hogy neki is lehetősége legyen egy boldog és önálló életre!

A FUTÓNAGYKÖVET státusz egyrészről arról szól, hogy egy adott karról, szervezeti egységről, irodából valaki vállalja azt a szerepet, hogy segíti a PTE Sportirodát egyetemi polgárok toborzásában a jótékonysági futásra. Minél több egyetemi futó megmozgatása mintegy 1367 m-es távon (Rektori Kabinet – Széchenyi Tér) nehéz feladat , azonban ha ebben tudnak segíteni Önök is, PTE polgárok, akkor könnyebben megvalósítjuk a célunkat.

Másrészről lehetőség nyílik az Összefogás Zentéért Alapítványon keresztül arra, hogy a futás (illetve futói) által legalább 500 Ft-tal segítsen Zente baba fejlődését, illetve felhívni a figyelmet erre a ritka, de annál súlyosabb genetikai betegségre.

Minden futónagykövet, valamint futó jótékony részvételét emlékpólóval jutalmazzuk.

Jelentkezés

Az eseménnyel, valamint a futónagyköveti teendőkkel kapcsolatban részletes tájékoztatást nyújtunk az alábbi időpontokban, amelyekből egyet a jelentkezésnél kötelező megjelölni:

Április 1. (HÉTFŐ, 15:00) Rektori Kabinet, Vasvári Pál u. 4

Április 2. (KEDD, 15:00) Rektori Kabinet, Vasvári Pál u. 4

Április 3. (SZERDA, 15:00) Rektori Kabinet, Vasvári Pál u. 4

Futónagyköveti jelentkezési határidő: 2018. március 28.

Jelentkezés itt az eseményen belül: (a regisztrációs sablon csak az oldalra való bejelentkezés után jelenik meg)

További részletek:

https://egyetemisport.pte.hu/esemeny/futonagykovet_kerestetik

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!