Interaktív mesefal a Gyermekklinikán

2019. április 1.

A Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, a kivizsgálás, a kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív mesefal projekt ötlete.

Az Alapítvány már évek óta szervezi a mesefalfestést a helyi vállalatok támogatásával, mert a harmóniát, békét, vidámságot sugárzó kórtermi falak jól lekötik a lurkók figyelmét. Egy olyan mesefalat hoznak létre, amihez oda lehet menni, játszani lehet vele, ugyanis a fal szerves részeit képezik a játékok. A legapróbbaktól a kamaszokig mindenki talál benne kihívást, így a sok egyedi játék kipróbálása elűzi az unalmukat, ezáltal csökkenti a szorongásukat.

A tavaly ősszel indult projekt az előkészületi és beszerzési szakaszok után április végén lép az utolsó stádiumba, ami nem más, mint maga a mesefal festése. A festészeti akció körülbelül 260 fő önkéntes bevonásával, öt hétvégén keresztül fog tartani. A látványterveket profi festőművész készítette, aki a mecseki táj témáját járta körül. A környezetünket körülölelő állat- és növényvilág jelenik meg rajta, az orfűi malom, a sárkányforrás, az égervölgyi tó és egyéb helyi sajátosságok szolgáltak alapul. Cél volt továbbá, hogy olyan forma- és színvilágot hozzon létre, ami ámulatba tudja ejteni az arra járó gyerekeket.

A festészeti akció április 27-én kezdődik a Pécsi Gyermekklinika ambulanciáján, majd négy további hétvége után az alapítvány májusban egy átadó ünnepség keretében avatja fel a falat.

A Nevetnikék Alapítványról

A Nevetnikék Alapítvány célja a kórházban ápolt gyerekek szabadidős foglalkozásainak megszervezése, a betegek gyógyulásának elősegítése, kórtermi környezetük barátságosabbá tétele. Mindezt önkéntesek segítségével érik el, akik sok tapasztalatot és nevetést kapnak fizetségül. Az alapítvány jelenleg a Pécsi Gyermekklinika 9 osztályán folytatja tevékenységét.

Forrás:

pecsinapilap.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!