Elindult a kari egészségterv honlapja

2019. április 23.

Az ÁOK vezetősége korábban is támogatta azokat a programokat és kezdeményezéseket, melyek a dolgozók és a hallgatók egészségi állapotát, jóllétét hivatottak szolgálni. A kari egészségterv létrejöttével ezek az elhatározások tovább erősödtek és a karon dolgozók és tanulók egészsége végre egységes keretben, az Orvostudományi Karhoz méltó módon kerül fókuszba.

Az egészségi állapotunkat számos dolog befolyásolja. A köztudatban általában az étkezés és a mozgás fontossága kap hangsúlyt, ugyanakkor egy munkahelyen vagy egy oktatási intézményben további szempontok is érdekesek. Így például, hogy mennyit és milyen székeken ülünk a nap folyamán, milyen a megvilágítás, ill. hogy van-e időnk például kulturált körülmények közt étkezni, vagy milyen a kapcsolatunk kollégáinkkal, oktatóinkkal, hallgató társainkkal. Mozgás, táplálkozás, leszokás a dohányzásról, lelki problémák feldolgozása, a közérzet javítása a munkahelyen vagy tanulás közben mind a részét képezik a nagy képnek.

A kari egészségterv folyamata során ezek mind figyelmet kapnak, sok más szemponttal is kiegészítve, annak érdekében, hogy mindenki minél jobban érezhesse magát az intézményünkben. Az új honlap ezért mindenkihez szól, akinek mindez fontos: hallgatóknak, tanároknak, dolgozóknak, egyszóval a PTE ÁOK egész közösségének. Célja összegyűjteni, támogatni és összefogni azokat a jó gyakorlatokat, amelyek már megvalósultak – akár lelkes egyéni kezdeményezések, akár bölcs vezetői döntések által. Minden érintett bevonásával közösen kitalálni, segíteni újakat elindulni, maximálisan figyelve és figyelembe véve az egyéni igényeket a sokak számára fontos vagy sokakat érintő területeken.

A http://yourlife.aok.pte.hu/-n könnyen tájékozódhat mindenki egészséges életmóddal, egészségtudatossággal kapcsolatos szolgáltatásokról, programokról, konzultációs lehetőségekről valamint szakmai és hasznos, napi gyakorlatban is alkalmazható tippek és tartalmak is folyamatosan bővülnek. Az eligazodást tématerületekre bontás és a várható érdeklődők körét jelző ikonok is segítik.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!