Sikeresen szerepelt az Ultrabalatonon a Sebészeti Klinika csapata, és a Szívgyógyászati Klinika munkatársa is

2019. május 16.

A pécsi sebész csapat 22 óra 56 perc 44 másodperc alatt teljesítette a 221 kilométeres távot a május 10-e és 12-e között rendezett, idei Ultrabalatonon.

A tizenhárom sportkedvelő orvos futását egy különleges adománygyűjtési akcióval kapcsolta össze: adományaikból az égési osztály számára vásárolnak majd egy különleges fürdőkádat, ami közel félmillió forintba kerül. A Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának égéssebészeti osztályán ugyanis egy 1990-es évek óta használt, korszerűtlen, mobil fürdőkád van, aminek a cseréje, a hozzá tartozó speciális zuhanypanellal együtt elengedhetetlenné vált.

A Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának orvosai három évvel ezelőtt találkoztak az Ultrabalaton futóversennyel. Dr. Bíró Zsanett, a klinika akkori sebész rezidense kapott az alkalmon, megkereste aktívan futó kollégáit, hogy csapatban nevezzenek az embert próbáló kihívásra.

"A Running Suture csapat három éve alakult a Sebészeti Klinika dolgozóiból: műtősnőkből, gyógytornászból, transzplantációs koordinátorból és sebészekből. Az elmúlt években kizárólag a sportolás öröme vezérelt minket, idén fogalmazódott meg bennünk, hogy összekössük a kellemest a hasznossal, és adománygyűjtést is szervezzünk a pécsi betegekért" - nyilatkozta egy korábbi interjúban a doktornő, aki elmondta, hogy sikerült elérniük a céljukat, és futásukkal összegyűlt a tervezett összeg.

A csapat tagjai balról jobbra: Schnellbach Éva, Skrionya Andrea, dr. Kondor Ariella, dr. Pavlovics Gábor, dr. Biró Zsanett, dr. Baracs József, Viola Mária, dr. Mihócs Alexandra, dr. Papp András, dr. Bakekolo Roger, dr. Kalmár-Nagy Károly
/A fotó forrása: pecsma.hu/

Sikeresen teljesítette a 221 kilométeres távot dr. Kónyi Attila, a Szívgyógyászati Klinika egyetemi adjunktusa is, aki édesanyja emlékére, az ő tiszteletére futotta körbe a Balatont.

Szeretettel gratulálunk minden munkatársnak!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!