Bejutott az Európa-kupa negyedik szakaszába a PTE-PEAC férfi asztalitenisz csapata

2019. november 11.

Az idegenbeli 3:2-es vereséget követően a PTE-PEAC férfi csapata hazai környezetben 3:0-ra nyert a spanyol Real Club Cajasur Priego Knolive ellen, és ezzel bejutott az Európa-kupa negyedik szakaszába, vagyis a legjobb nyolc csapat közé. A mérkőzés karunk Szigeti úti aulájában zajlott november 8-án.

„Itthon jobb teljesítmény kell a továbbjutáshoz”– így zárta a múlt heti első mérkőzés értékelését Szily György, a pécsiek vezetőedzője. Tanári játékkal fordították meg a párharcot, a PTE rektora és az egyetem öt dékánja jelenlétében. Nem véletlenül jegyezte meg Szily, hogy talán még sosem volt ekkora összefogás az asztalitenisz területén Pécsett.

A Spanyolországban mindkét meccsét elvesztő Pető Zsolt ezúttal 3:1-re nyert Carlos Machado ellen. A folytatásban Demeter Lehel meglepően simán győzte le Kosiba Dánielt, aki egy hete két győzelmével a Priego hőse volt. A pontot az i-re Gerold Gábor tette fel, aki újra megverte Alejandro Calvót, mégpedig öt mérkőzéslabdát hárítva.

A PEAC ezzel bejutott az Európa-kupa negyedik szakaszába, amelyben már a negyeddöntő lesz a tét. A legjobb négy közé jutásért rendezett sorsolásban egy bécsi csapatot kaptak a pécsiek, a Wiener Neustadtot. Ők a nemzetközi kupa első kiemeltjei, mivel van egy világbajnoki egyéni döntőt játszó koreai szuperjátékosuk, továbbá külföldi profi játékosaik. Az első mérkőzés december elején lesz, a második pedig december közepén, a tervek szerint továbbra is az ÁOK aulájában.

Az eredmények:

PTE-PEAC Kalo-Méh–Real Club Cajasur Priego Knolive TDM (spanyol) 3:0

  • Pető Zsolt–Carlos Machado 3:1(11, 7, –7, 6)
  • Demeter Lehel–Kosiba Dániel 3:0 (6, 8, 8)
  • Gerold Gábor–Alejandro Calvo 3:2 (–6, 6, –7, 12, 5)

Továbbjutott: a PTE-PEAC, 5:3-as összesítéssel

 

Kapcsolódó galéria

Forrás:

moatsz.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!