Tagja lett az American College of Emergency Physicians International Committee-jének dr. Kanizsai Péter, a Sürgősségi Orvostani Tanszék vezetője

2019. november 11.

Dr. Kanizsai Péter, a Sürgősségi Orvostani Tanszék vezetője október 28-a és 31-e közt Denverben járt, az American College of Emergency Physicians (ACEP) éves konferenciáján. Látogatása elsődleges célja az volt, hogy tagja lehessen az International Committee-nek, így nagy örömére szolgált, hogy megválasztották Liaison for Hungarynek.

Az ACEP egyik célkitűzése, hogy megismerje a külföldi országok sürgősségi ellátási rendszerét, így Magyarországét is. A szövetség segítő szándékkal fordul a pécsi egyetem felé, ami lehetőségeket kínál a sürgősségi ellátás széles körű megismertetésére, együttműködési kampányokban való részvételre, több témakörben: szepszis, droghasználat, rendszerabúzus, szervezési és működtetési kérdések.

Dr. Kanizsai Péter még a korábbiakban személyes kapcsolatot alakított ki dr. Gregory Volfuroval, aki pozitívan áll a PTE és a University of Massadrussetts (UMass) közti együttműködés kialakításához, amiben a jövőben dékáni egyeztetés várható.

A Sürgősségi Orvostani Tanszék vezetője örömmel konstatálta, hogy a hazai elméleti tudás nincs hátrányban az ottanihoz képest. A tiszta alapokra helyezett, kellően átgondolt innovációnak azonban még tág tere van hazánkban, amihez javaslataival járul majd hozzá.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!