Összefoglaló a MedPECS2019 konferenciáról

2019. november 18.

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata 2019. november 9-én idén második alkalommal rendezte meg a Medical Conference for PhD Students and Experts of Clinical Sciences (MedPECS2019) elnevezésű orvos-, egészség-, és gyógyszertudományokat felölelő konferenciát, mely a 2017-ben indult nagy sikerű és hiánypótló kezdeményezés a Doktoranduszok a Klinikai Kutatásokban Konferencia folytatásaként ismert. A tavalyi évekhez hasonlóan a Szentágothai János Kutatóközpont épülete biztosított színvonalas helyszínt rendezvényünknek. Idén az esemény angol nyelven került lebonyolításra, mellyel célunk az volt, hogy a külföldi hallgatókat is aktívan bevonjuk a hazai tudományos életbe, valamint elősegítsük a magyar hallgatók eredményes szereplését nemzetközi tudományos fórumokon.

A doktoranduszok, fiatal kutatók szóbeli előadás vagy poszterprezentáció formájában ismertethették kutatási eredményeiket szakértő közönség és szakmailag elismert szekcióelnökök előtt. Több, mint 70 tudományos összefoglaló érkezett be, és közel 100 fő látogatott el az eseményre az ország különböző pontjairól, illetve külföldről. A 6 különböző tudományterületet felölelő szekcióban összesen 32 előadás hangzott el. A 40 poszter bemutatása két szekcióban zajlott, poszterséta során kaptak lehetőséget a résztvevők a kutatási témájuk bemutatására.

A délutáni plenáris előadást Prof. Dr. Szántay Csaba a Richter Gedeon Nyrt. Szerkezetkutatási Osztályának vezetője és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem magántanára tartotta. „How to be a successful scientist - the human aspects of scientific thinking” című inspiráló és a közönséget magával ragadó előadásában többek között a tudományos gondolkodás filozófiáját, pszichológiáját, az érzelmi intelligencia szerepét és a jó kutató személyiségjegyeit érintő kérdésekre tért ki.

A konferencia színvonalát tovább emelte, hogy meghívásunknak eleget téve a Novartis Hungária Kft., a Bayer Hungária Kft., a Medtronic Hungária Kft. és a HUMAN BioPlazma Kft. KEDPLASMA munkatársai is képviseltették magukat rendezvényünkön. A Medicina Könyvesbolt által felajánlott könyvnyereményeket a plenáris előadást követően kisorsoltuk a regisztrálók között, és standjuknál kedvezményesen vásárolhattak szakkönyveket a résztvevők a konferencia időtartama alatt.  

A szervező bizottság, valamint az Általános Orvostudományi Karról érkező hallgatók nevében is köszönjük a Karnak a regisztrációs díj átvállalásában nyújtott támogatást!

Az egyre növekvő sikerre és a nagy számú érdeklődőre való tekintettel a jövő évben szintén megrendezzük a MedPECS2020 konferenciát. 

Ezúton köszönjük a részvételt mindenkinek!

 

Dr. Csiszár Beáta
Tudományos alelnök
Doktorandusz Önkormányzat
Pécsi Tudományegyetem

Fotók

Tovább a képgalériára

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!