Youth on the Move kampány nyitó rendezvénye 2010. október 8-9

2010. október 6.

Youth on the Move kampány nyitó rendezvénye Budapesten a Millenáris Teátrumban 2010. október 8-9


Téma: Youth on the Move kampány nyitó rendezvénye
Helyszín: Budapest Millenáris Park Teátrum
Időpont: 2010. október 8-9.

Tanulás, munkalehetőség fiataloknak Európában

Európában jelenleg több, mint 4 millió fiatal keres munkát. Ennek többek között az is az oka, hogyan sokan nem képesek élni a kínálkozó lehetőségekkel. Sok fiatalnak nincs megfelelő képesítése, sem tapasztalata, és árulkodó szám az is, hogy az európai ösztöndíjaknak csupán a 30%-át használják ki. A megoldást a Youth on the Move kezdeményezés kínálja.

Az Európai Bizottság Youth on the Move elnevezésű új, kiemelt kezdeményezése azt a célt tűzte ki, hogy minél több fiatal megszerezhesse azokat a képességeket, ismereteket, amellyel az EU-ban sikeresen vállalhat munkát. Az Európai Unió által indított Youth on the Move kampány nyitó eseménye Budapesten a Millenáris Teátrumban lesz október 8-9-én, amelyhez egy hét múlva Bordeaux is csatlakozik. Ahhoz, hogy az égető problémát valóban orvosolni lehessen, összefogásra van szükség. Az EU mellett a budapesti rendezvény társzervezői Budapest, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és a Tempus Közalapítvány.

Több, mint 100 szervezet 500 – nál is több ajánlata és lehetősége

A rendezvény különleges hangulatát az adja, hogy több mint 100 szervezet képviselteti magát 500 különböző ajánlattal, lehetőséggel a 16-30 év közötti korosztálynak. Azonban senki se gondoljon kiállítás-hangulatú, prospektusgyűjtő hétvégre. A Teátrum a rendezvény tematikája szerint négy nagy egységre tagolódik. Fókuszban a képzés, a közösség-önkéntesség, a kultúra és a munka világa áll. Beszélgetések, workshopok, műhelymunkák, művészeti előadások során gyűjthetik össze azokat az információkat a látogatók, amelyekkel valóban lehet tenni azért, hogy értékes életpályák épüljenek föl.

Erre jó példa Gryllus Dorka pályája is, aki jelenleg Berlinben él. Élete, karrierje kiválóan példázza a mobilitásban rejlő lehetőségeket. Nem véletlen, hogy Dorka szívesen és örömmel vállalta az esemény nagykövetének tisztét.

Segítség a nyelvtanulóknak!

De ne szaladjunk előre! Beszéljünk a mobilitáshoz szükséges fontos állomásról is, a nyelvismeretről. Aki esetleg még csak a nyelvtanulásnál tart, az is rengeteg segítséget talál a rendezvényen a Bábel szekcióban. Lehetősége lesz próbanyelvvizsgát tenni, illetve az Állj pályára! szekcióban számos karrierépítéssel kapcsolatos kérdésre lehet válaszokat kapni.

Az esemény mindkét napját ingyen koncert zárja. Pénteken Quartett Gryllus, illetve Takáts Eszter és zenekara, míg szombat este a Magashegyi Underground lép fel.

A kampány webes elérhetőségei:
http://europa.eu/youthonthemove/
Magyar group:
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=146721755359687&ref=ts
Nemzetközi face:
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Youth-on-the-Move/130456876990360?ref=ts


Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!