Egyedülálló hallgatói kezdeményezés az ÁOK-n

2012. január 4.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata az idei évben sikeresen gazdálkodott a rendelkezésére álló pénzösszeggel, melynek eredményeként kétmillió forint többlettel zárták a gazdálkodási évet.
A Hallgatói Önkormányzat vezetősége úgy döntött a rendelkezésükre álló maradványösszeget a felnövekvő nemzedék természettudományos oktatásának fejlesztésére valamint a tehetséges kisdiákok támogatására fordítja.
A támogatásból három pécsi iskola (PTE 1. számú Gyakorló Általános Iskola, PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola) részesül összesen 750.000 forint értékben. A támogatás révén az iskoláknak lehetőségük nyílik modern szemléltető eszközök, taneszközök vásárlására, valamint a tehetséges diákok tanulmányi versenyköltségeinek átvállalására.
Ezen felül a Hallgatói Önkormányzat 1.250.000 forint értékben vásárol oktatási eszközöket a Kar hallgatói számára, melyek a Pekár Mihály Orvosi és Élettudományi Szakkönyvtárban lesznek elérhetőek.
A Hallgatói Önkormányzat vezetősége döntését azzal indokolta: fontos, hogy a kisdiákok számára a természettudomány – oktatás élményt jelentsen, vonzóvá téve ezzel a természettudományi irányú továbbtanulást, megnyerve azon tehetséges diákokat, akikből a jövő orvosai, tudósai lehetnek.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!