PTE-sikerek az innováció területén

2012. május 10.

Újabb PTE-sikerek az innováció területén

A Pécsi Tudományegyetem oktatói, kutatói nyerték a fődíjat, valamint a „legpiacképesebb projekt” és a „legkidolgozottabb pályázat” díját a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség által meghirdetett innovációs pályázaton.
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a Central Europe Program FORT projektje keretében „Középpontban az EMBER" címmel innovációs ötletpályázatot hirdetett vállalatok, klaszterek, kutatók, kutatócsoportok, doktori iskolák és hallgatók számára. Rohanó világunkban az EMBER-re, mint individuumra a folyamatos termék- és szolgáltatásfejlesztések, egyre bonyolultabbá váló marketing eszközök és élesedő piaci verseny közepette egyre kevesebb figyelem jut. Ezért tartották fontosnak a pályázat kiírói a témamegjelölés során, hogy az innovációs ötletek fókuszába az embert helyezzék.
A megjelölt témakörök széles spektrumot fedtek le, hiszen a táplálkozás- és testnevelés-tudománytól a biotechnológián át egészen bármilyen innovatív fejlesztésig, ami az emberre irányul, ki lehetett választani a kutatási területet.
Az előadott pályaművek közül a zsűri az 5.000 Euró értékű innovációs utalványt Dr. Jandó Gábor, a PTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének egyetemi docense „Amblyopia felismerése korai gyermek- és csecsemőkorban" című munkájának ítélte.
A legpiacképesebb projekt díját Czigány Szabolcs és Pirkhoffer Ervin, a PTE Természettudományi Kar Talajtani és Klimatológiai Tanszék oktatóinak közös, „Technológia a villámárvíz veszélyeztetettségének feltérképezésére hegy- és dombvidéki vízgyűjtőkön" című pályaműve kapta.
Az összességében legkidolgozottabb pályázat díját Dr. Tarrósy István, a PTE Bölcsészettudományi Kar Politikai Tanulmányok Tanszékének egyetemi adjunktusa "Feketén-Fehéren - Itt vagyunk!" című munkája nyerte el.

Gratulálunk a díjazottaknak eredményes munkájukért !

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!