A Fejér Megyei Szent György Kórházzal bővült oktató kórházi rendszerünk

2012. november 8.

A Fejér Megyei Szent György Kórház a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának oktató kórháza lett. Az erről szóló dokumentumot szerdán Székesfehérváron írta alá Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója és Prof. Dr. Miseta Attila.
Az ünnepi eseményen megjelent Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester, országgyűlési képviselő, és külön köszöntötték Simon Kornél professzort, Gógl Árpád egykori egészségügyi minisztert és Szabolcsi István nyugalmazott főigazgatót is. Csernavölgyi István a megjelentek előtt felidézte azt az utat, amely a kórházat hosszú történetében e naphoz vezette. Kijelentette, a kórházat humán erőforrásai feljogosítják arra, hogy ezt a címet viselhesse. Több adat ismertetése mellett megemlítette, hogy 153 rezidensük van és évente 50 egyetemi hallgató fordul meg falaik között, a közelmúltban pedig 40 tudományos támogatást nyújtottak.
Az intézmény főigazgatója az elkötelezett gyógyítás jelentőségét méltatta szavaival, majd Prof. Dr. Miseta Attila beszélt a mai magyar egészségügy helyzetéről, megemlítve azt a törekvést is, amely arra irányul, hogy itthon tartsák, illetve - a megfelelő körülmények megteremtésével - hazahívják a magyar orvosokat, orvostanhallgatókat.
 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!