Ők a jövő orvosai

2013. január 15.

Fejér Megyei Hírlap - 2013-01-15 - 3. oldal

Fontos, hogy a városban maradjanak a rezidensek

Székesfehérvár  - A megyei kórházban dolgozó- tanuló húszegynéhány rezidenssel találkozott tegnap a város polgármestere. Fehérvár számára igen fontos, hogy a jövő orvosai itt maradjanak.

Ifjú belgyógyászok, sebészek, patológusok, radiológusok érkeztek tegnap Cser-Palkovics András polgármester meghívására a városházára, ahol az őket érintő legfontosabb kérdéseikre kaphattak első kézből választ. A fiatal orvosokat Izbéki Ferenc, a Szent György Kórház I. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa kísérte. Mint lapunk kérdésére elmondta, az, hogy a Pécsi Tudományegyetem oktatókórházaként működik a megyei kórház nem is oly´ régóta, azt jelenti, hogy az egyetem az itt folyó gyógyítás színvonalát a sajátjával egyenrangúnak ismeri el. Nem véletlen hát, hogy a húszegynéhány rezidens túlnyomó része az ország minden részéből érkezett. Azért választották a megyei kórházat, hogy mire szakorvossá válnak, komoly és minőségi tudásra tegyenek szert.
A jórészt az orvos- és nővérszállón lakó rezidensek és rezidensjelöltek elsősorban azután érdeklődtek, az önkormányzat miként tudna támogatást nyújtani lakásbérléshez, vásárláshoz, hiszen ez manapság talán a legfontosabb szempontja a maradásnak. A polgármester elmondta: Fehérvár különböző komfortfokozatú, és műszaki felszereltségű bérlakásokkal rendelkezik, ezek listáját eljuttatják a kórháznak. Konkrét segítségnyújtás a rezidensek igényeinek és anyagi lehetőségeinek ismeretében lehetséges.
A város számára az orvosok ugyanolyan fontosak, mint a magas szinten képzett mérnökök, műszaki szakemberek, az önkormányzat nyitott arra, hogy a munkáltatók bevonásával megoldást találjon a helyzet orvoslására.
Cser-Palkovics András felvetette, a fiatal orvosok alakítsanak önszerveződő kört, egyesületet, amely párbeszédet folytat a jövőben az önkormányzattal a kedvezményekről. Javasolta, hogy a rezidensek kapcsolódjanak a Nyitott Tornatermek sportfoglalkozásaihoz, amelyek bárki számára ingyen elérhetőek Székesfehérváron.

A rezidensek elsősorban a lakásprobléma megoldásában kérnek segítséget, támogatást a várostól.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!