Pályázat tudományos, kutatási, képzési és oktatási projektek támogatása céljából

2013. február 1.

A pályázat célja

Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány az ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködést támogatja.

Pályázhatnak

Kérelmezők osztrák részről:

1. Egyetemek és főiskolák. Az említett intézmények, és ezekhez tartozók egyénileg pályázhatnak, kérelmező ill. partneri minőségben.

2. További pályázati partnerek lehetnek az 1. ponthoz kapcsolódó vagy azokban közreműködő intézmények, azok tagjain túl Ausztriában azon archívumok, könyvtárak, vagy múzeumok munkatársai, amelyek kutatási állománya a projekt megvalósítása során szükséges.

Kérelmezők magyar részről:

1. Állami felsőoktatási intézmények, és állami, akadémiai tudományos és kutatóintézetek.

2. Nem állami felsőoktatási intézmények a pályázó hazai intézmény partnereként, azonban csak a pályázó hazai intézményen keresztül részesülhetnek támogatásban.

 

A pályázat részletei

Az AKCIÓ elsősorban kétoldalú képzési és kutatási együttműködés létrejöttét szorgalmazza számos területen. Elsősorban olyan tevékenységeket finanszíroz, amelyek a fenti együttműködések létrejöttét szolgálják és egyéb anyagi forrásból támogatva kilátás van arra, hogy a program sikeresen folytatódik. Szlovák és cseh partnerek is bevonhatók az együttműködésbe.

A támogatott tevékenységi kör

  • közös kutatási, képzési és oktatási folyamatok lebonyolítása csereprogram keretében, közös képzés, osztrákoknak mesterképzés lehetősége Magyarországon
  • tudományos anyagok elkészítése céljából történő tartózkodások
  • hallgatói szakmai csoportok, doktori iskolák hallgatóinak rövid ausztriai tartózkodása a professzor szakmai vezetésével,
  • felsőoktatásban oktatók, PhD-hallgatók rövid (max. 3 nap) ausztriai és magyarországi tartózkodása a másik országban történő kapcsolatfelvétel céljából
  • magyar és német nyelvű nyári nyelvtanfolyamok (beadási határidő október 30.),
  • publikációk illetve azok nemzetközi szaklapokban történő megjelentetésének anyagi támogatása, melyek az AKCIÓ támogatásával létrejött tevékenységéről, eredményről tájékoztatnak kizárólag a bölcsészettudomány területén lehetséges, ebből eredő anyagi haszonnal nem lehet számolni.
  • szemeszter ösztöndíjak doktori hallgatóknak, kutatói és nyelvi ösztöndíjak Ausztriában és Magyarországon

Közös pályázatokat fenti intézmények, valamint azok tudományos munkatársai egyénileg egyaránt beadhatnak.

A benyújtás határideje: 2013. március 15. és 2013. október 30.

Kapcsolat

OMAA titkársága
H-1088 Budapest, Bródy Sándor u. 16.
omaa@omaa.hu
Tel/Fax: +361-266-7474

A teljes pályázati kiírás:

http://www.omaa.hu/tajekhu.htm

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!