A Szemem Fénye Alapítvány 'Öltözz pirosba' akciója

2013. február 12.

2013. február 15, péntek 16.00 óra, Dr. Romhányi György Aula

A pécsi Dóri Ház működésére gyűjt idén adományokat a Szemem Fénye Alapítvány harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Öltözz pirosba! elnevezésű akciója, amelyet február 15-re hirdetett meg a szervezet.

A koncepció idén is egyszerű: a résztvevők február 15-én viseljenek magukon valamilyen piros ruhadarabot, vagy kiegészítőt, egyenek piros ételeket, igyanak piros italokat, készítsenek piros alkotásokat és töltsék el a napot együtt, jókedvűen, majd ajánljanak fel fejenként kétszáz forintot a pécsi Dóri Ház - Magyarország első gyermek-hospice háza - működtetésének javára - fogalmazott az alapítvány közleménye.

A szervezet 2011 novemberében indította el Öltözz pirosba! kampányát, amikor egyetlen napon több mint ezer ember öltözött pirosba és támogatta az alapítvány gyermek-hospice házainak működését. Ekkor csaknem 1,7 millió forintot gyűjtöttek össze a résztvevők: 27 cég, 5 óvoda, 10 felsőoktatási intézmény, 37 általános iskola, középiskola és gimnázium, valamint a kampányhoz csatlakozó fitnesz csoportok, patikák, rendőrkapitányságok dolgozói, nagycsaládok és kisebb-nagyobb baráti körök.

A tavalyi akcióban 140 közösség összefogása révén már több mint 2,5 millió forint gyűlt össze a kétszáz forintos felajánlásokból.

Korábban az adományokból az alapítvány a gyermek-hospice házak felszerelését fejlesztette: ápolási ágyakat és a gyermekek mozgáskoordinációjának és egyensúlyának fejlesztését szolgáló eszközöket vásároltak, és ezen felül még karácsonyi ajándékokra is futotta a pénzből a beteg gyerekek számára.


A Confabula, a PTE ÁOK hallgatói lapjának szerkesztői gárdája csatlakozik a Szemem Fénye Alapítvány harmadik „Öltözz pirosba!” akciójához, hogy kifejezze együttérzését a súlyosan beteg gyermekek családjai számára.

Az újság munkatársai a PTE ÁOK Hallgatói Önkormányzatának tagjaival, illetve az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (English-German Student Council) képviselőivel együttesen öltöznek pirosba, s közösen szolidaritanak 2013. február 15-én (péntek) délután 16.00 órakor az egyetem Dr. Romhányi György Aulájában (Pécs, Szigeti út 12.).
Ezen megmozdulásra invitálunk mindenkit, amellett, hogy február 21-én egy sokkal nagyobb volumenű eseménnyel kívánjuk támogatni a Szemem Fénye Alapítvány Dóri Házának működését. Részletek később…

Akkor tehát találkozzunk február 15-én 16.00 órakor az Aulában – pirosban!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!