Vándor Hálaszív-köszönetként az egészségügyieknek

2013. március 14.

Mindenkinek szüksége van a jó szóra, az elismerésre. A Színes Kórház civil kezdeményezés segítségével most betegek, hozzátartozók, látogatók fejezhetik ki a Vándor Hálaszív segítségével, hogy az egészségügyi dolgozók munkája milyen fontos érték. A Vándor Hálaszív egy vászon kép, amit karácsony alkalmából készítettek gyerekek. Járt már a Radiológiai és Onkoterápiás Klinikán, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a Szent János Kórházban, most Pécsett, a Tudományegyetem Klinikai Központjában írhatják rá a hála üzeneteit a betegek és a látogatók.

"Amikor az egészségügyről beszélünk, szinte mindig csak a hiányosságok, a gondok kerülnek előtérbe. Pedig a munkánk lényege, célja, értelme a betegek gyógyulása. Minden szívre írt üzenet új erőt ad az ellátásban dolgozóknak. Ezért támogattam örömmel a kezdeményezést" – mondta dr. Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója, akit a civil kezdeményezés vezetője, Bobek Fanni keresett meg azért, hogy támogassa: a hálaszívek az Intézet fenntartásában lévő egészségügyi szolgáltatókhoz is eljussanak.

 

Kázmér Tibor, a Szent János Kórház főigazgatója is örömmel fogadta a kezdeményezést: „A betegek és a gyógyítók virtuálisan is találkozhatnak a vándorszív előtt, az üzenetek írása-olvasása néhány percre megállítja az időt. Olyan gondolatok is felkerülhetnek az installációra, amelyeket a betegek nem mindig mondanak ki élőszóban. Az ilyen őszinte megnyilvánulások sokat jelentenek a feszítetten dolgozó egészségügyi szakembereknek" -mondta.

2013-03-13
Forrás: GYEMSZI
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!