A Balassi Intézet ismét meghirdeti a Campus Hungary ösztöndíjat

2013. szeptember 5.

A Balassi Intézet negyedik alkalommal hirdeti meg a Campus Hungary program ösztöndíjait, amelyekre a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói október 18-ig jelentkezhetnek, ha szeretnének külföldön tanulni.

A Balassi Intézet szerdai közleményében kiemelték: eddig 4200-an nyertek el Campus Hungary ösztöndíjat és kezdhettek tanulmányokat több mint 70 országban.

A felsőoktatási intézmények hallgatói szeptember 3-tól október 18-ig féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A pályázatokat a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján bírálják el. Előnyt élveznek azok, akik műszaki vagy természettudományi területen tanulnak, illetve az első három helyezett között végeztek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

A Campus Hungary program a világ összes országába, minden tudományterületen biztosít ösztöndíjakat. Az intézet közölte: az ösztöndíjasok között van olyan biológus PhD-hallgató, aki az Egyesült Államokban, a Harvard Egyetemen folytat kutatói tevékenységet, és van olyan építész, aki az Egyesült Arab Emírségekben végez szakmai gyakorlatot. Kínában vízgazdálkodással kapcsolatos konferencián tart előadást egy ösztöndíjas, Dél-Afrikában pedig egy gyógypedagógus-hallgató végzett szakmai gyakorlatot egy hallássérültekkel foglalkozó intézetben. Az amerikai Princeton Egyetemen csillagász PhD-hallgató, az új-zélandi Növény- és Élelmiszertudományi Intézetben környezettudományi tanulmányokat folytató PhD-hallgató végez kutatói tevékenységet.

A programról és az ösztöndíjakkal kapcsolatos részletes kiírásról a www.campushungary.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!