Díszdoktorokat avatott a Pécsi Tudományegyetem

2013. november 8.

Ünnepi Szenátusi Ülést rendezett a Pécsi Tudományegyetem 2013. november 7-én. Az eseményen az egyetem Rektora és Szenátusa díszdoktorokká fogadta Patric Östergard, Petra Clara Arck, Edward Frank Bell, Mohammad Jaradat valamint Peter Weibel professzorokat.

A Pécsi Tudományegyetem Doktori Szabályzatában foglalt előírásoknak megfelelően az Egyetem Szenátusa tiszteletbeli doktorrá avatja azokat a bel- és külföldi személyeket, akik több évtizeden keresztül kiemelkedően művelték tudományterületüket, nemzetközi elismerésre tettek szert, szoros kapcsolatot tartanak fenn a Pécsi Tudományegyetemmel, komoly szolgálatot tettek az egyetemnek, illetve a magyar tudománynak, és művészetnek és honoris causa doktori címmel történő elismerésük a Pécsi Tudományegyetem megbecsültségét emeli.

Díszdoktorokat avatott a Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem Rektora és Szenátusa a Pécsi Tudományegyetem díszdoktoraivá fogadta Patric Östergard professzort, Petra Clara Arck professzort, Edward Frank Bell professzort, Mohammad Jaradat professzort, valamint Peter Weibel professzort.

Ezt követően a Művészeti Kar ünnepi műsorában: Szeitl Alíz, Rabb Luca, Halmay Veronika és Németh Gábor adta elő Mozart D-dúr fuvolanégyesét.

A díszdoktoravató ünnepség során további kitüntetések átadására is sor került.

 

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében címzetes egyetemi tanári címet, valamint az egyetem címerével ellátott ezüst kitűzőt vehetett át:

  • Harald-Robert Bruch, a Bonn-Euskirchen-Rheinbach Orvosi Rendelő-Hálózatának főorvosa;
  • Rókusz László József, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház I. számú Belgyógyászati Osztályának főorvosa; valamint

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében címzetes egyetemi docensi címet, és az egyetem címerével ellátott ezüst kitűzőt vehetett át:

  • Váradyné Horváth Ágnes, az Egészségtudományi Kar szakoktatója;
  • Varga Csaba, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója, aki oklevelét későbbi időpontban veszi át.

A Pécsi Tudományegyetem Tehetségtanácsa 2013. október 1-ei ülésén döntött az Átütő Tehetségek Ösztöndíj odaítéléséről. A díjazottak a sport, a művészetek és a tudományok területén értek el kiemelkedő sikereket és vállalják, hogy a 2013/14-es tanévben a PTE Tehetségköveteiként szerepelnek. Fontos feladatuk Egyetemünk hírnevének, tekintélyének erősítése.

Átütő Tehetségek Ösztöndíjban részesült tudományos tevékenysége elismeréseként:

  • Fröhlich Balázs, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar hallgatója,
  • Jüngling Adél, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója,
  • Nagy Gabriella, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója,
  • Posza Alexandra, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója,
  • Bráz Máté Milán, az Illyés Gyula Kar hallgatója.

Új díszdoktorainknak, kitüntetetteinknek még egyszer szívből gratulálunk, és kívánjuk, hogy munkájukkal tovább öregbítsék a Pécsi Tudományegyetem hírnevét!

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!