Kora tavasszal választhat dékánt a pécsi orvoskar

2014. január 30.


Új Dunántúli Napló - 2014-01-30 - 5. oldal

Heteken belül kiírják a pécsi orvoskaron a dékáni pályázatot, és tavasszal választják meg a kar új vezetőjét. Egyelőre prof. dr. Miseta Attila, a jelenlegi dékán indulása vehető biztosra.
Folyamatban van a dékáni pályázat kiírása a pécsi orvoskaron, ahol a kari vezetés szándékai szerint március során eldől, hogy ki vezetheti tovább a kart a következő négy évben. A jelenlegi dékánt, Miseta Atillát 2010 júniusában választották meg, 2010 szeptembere óta irányítja az intézményt.
Jelen pillanatban a jelenlegi dékán indulása vehető biztosra, további indulókról nincs információ - mindez persze megváltozhat a következő hetek során. Lassan véget érő dékáni ciklusáról szólva Miseta Attila a belső kohézió megteremtését emelte ki eredményei közül, és a kar gazdálkodásának stabillá tételét, bár ezen a területen komoly gondot jelentett a tudományos normatíva elvonása a felsőoktatási finanszírozás átalakításának részeként. Emellett az elmúlt négy évben jelentősen emelkedett mind a magyar, mind az idegen nyelvű képzésekben részt vevők száma a pécsi orvoskaron. Csalódásai között a kari vezető a túlburjánzó egyetemi bürokráciával való terméketlen huzakodást emelte ki.
A dékáni pályázatokat az orvoskar kari tanácsa véleményezi és rangsorolja, majd ez alapján a Pécsi Tudományegyetem szenátusa mondja ki a végső szót.

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!