Hallgatói munkahelyteremtő programot indít a PTE

2014. február 6.

PTE sajtóközlemény, 2014-02-06

 

A Pécsi Tudományegyetem közreműködésével létrejött iskolaszövetkezet igen széleskörű lehetőséget kíván biztosítani hallgatói számára a legkülönfélébb területeken a munkavégzésre. A cégekkel, intézményekkel létrejövő írásos megállapodások adják azt a biztos hátteret, amelyre építve a munkavállalás területén még kevés tapasztalattal rendelkező fiatalok is támaszkodhatnak. A tervek szerint ez év őszén már minden olyan hallgatónak, aki a szükséges kompetenciákkal rendelkezik, és élne a lehetőséggel, munkát tudna ajánlani az egyetem.

A Pécsi Tudományegyetem régi célja, hogy a hallgatóit már a tanuló éveik során bevezesse a munka világába, a tudomány mellett a mindennapi gyakorlati élettel is megismertesse őket. Karrierprogramjában különböző készségfejlesztő, elhelyezkedést segítő szolgáltatásokat eddig is nyújtott a diákoknak az egyetem, ezek mellett jelenik meg most új lehetőségként a PTE közreműködésével létrehozott iskolaszövetkezet tevékenysége. Felmérések szerint a diákok jelentős része ugyanis nyitott erre a lehetőségre, sőt, igényli azt.

Ennek a törekvésnek a jelenlegi jogi szabályozás mellett legpraktikusabb megoldási módja a hallgatói jogviszonyban történő foglalkoztatás, melyre ma is akadnak példák a felsőoktatás területén országszerte. A Pécsi Tudományegyetem közreműködésével létrejött iskolaszövetkezet igen széleskörű lehetőséget kíván biztosítani hallgatói számára a legkülönfélébb területeken a munkavégzésre. A cégekkel, intézményekkel létrejövő írásos megállapodások adják azt a biztos hátteret, amelyre építve a munkavállalás területén még kevés tapasztalattal rendelkező fiatalok is támaszkodhatnak. A szervezésben, és a munkalehetőségekkel kapcsolatos információk hallgatókhoz történő eljuttatásában fontos és aktív szerepet kap a hallgatói önkormányzat.

Terveink szerint a tevékenység már március hónapban megindul, azzal a céllal, hogy ez év őszén már minden olyan hallgatónak, aki a szükséges kompetenciákkal rendelkezik, és élne a lehetőséggel, munkát tudjon ajánlani. Az erre való felkészítésben, az elhelyezkedéshez szükséges ismeretek, készségek fejlesztésében az iskolaszövetkezet és a karrierprogramot koordináló Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda együttműködést tervez. Így a karrierprogram keretében kínált szolgáltatások, és az iskolaszövetkezet tevékenysége erősíteni tudják egymást a jövőben a hallgatók sikeres munkaerőpiaci felkészítésének érdekében.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!