A Lánc utcában és a klinikum tüdőgyógyászatán is van már dohányzásról leszoktató pont

2014. február 24.


pecsiujsag.hu - 2014-02-21 

Tavaly decembertől Pécsett, Szigetváron és Komlón is bárki kérhet már segítséget a dohányzás leszokást támogató pontokban ahhoz, hogy végleg megszabaduljon a nikotinfüggőségtől.

Munkatársunknak Mácsainé Németh Erzsébet, a projekt vezetője nyilatkozott.

- Pécsett a Lánc utcában és a klinikum tüdőgyógyászati részlegén alakítunk ki úgynevezett dohányzásról való leszokást támogató pontokat - közölte az Egyesített Egészségügyi Intézmények igazgatója. Mint elmondta, a csoportos foglalkozások során különböző tanácsadásokkal és konzultációkkal próbálják ösztökélni az önként jelentkezőket a leszokásra. Az elképzelések között nem szerepel a gyógyszeres segítség.

Csoportos foglalkozásról van szó, ami elsősorban nem a leszokást segítő eszközök használatát ösztönzi, mint például az e-cigi vagy a nikotintapasz. A jelentkezők önsegélyező csoportot alkotnak, amit egy orvos koordinál, és tanácsadás formájában próbál segítséget nyújtani.

Mácsainé Németh Erzsébet szerint az összejövetelek idejét a jelentkezők egyeztetik, a részvétel viszont nem kötelező, mindenki maga tűzi ki a célt. A páciensek a program során tehát egymást segítik tapasztalatukkal, támogatásukkal. Ha mindenképpen szükség van rá, a szakorvos más módon segít, ekkor jöhet az e-cigi, vagy a nikotintapasz.

 http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/a-lanc-utcaban-es-a-klinikum-tudogyogyaszatan-is-van-mar-dohanyzasrol-leszoktato-pont?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+pecsiujsa

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!