Sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes labornyitó a PTE Innovációs Nap 2014 keretében

2014. május 26.

 

A Pécsi Tudományegyetem stratégiai célja, hogy a kutatások eredményei minél nagyobb mértékben valódi innovációkká váljanak: a társadalom, a gazdaság számára hasznos termékekké, szolgáltatásokká.

A PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja szervezésében évek óta megrendezi az egyetem a PTE Innovációs Napot. A rendezvény révén a résztvevők jobban megismerhetik, mi zajlik „a falak mögött”, milyen innovatív kutatásokon dolgoznak a szakemberek, milyen hasznos dolgok valósulhatnak meg idővel a kutatási eredményekből. Célunk az is, hogy az egyetemen született találmányokat bemutassuk. Az előadások mellett interaktív kiállítás keretében találkozhatnak kutatóinkkal, feltalálóinkkal. Az idei programra meghívtuk KIM Yongsuk főigazgató urat, aki Koreai Köztársaság Nagykövetségének kereskedelmi attaséja.

A 2014. évi program fő fókusza a kockázati tőke és spin-off cégek alapítása, mely napjainkban az egyik legnépszerűbb témakör a gazdaságfejlesztés, gazdaságpolitika területén. A Humeltis Kft. 2014 márciusában alakult meg a Pécsi Tudományegyetem spin-off vállalkozásaként. A Humeltis technológiájának alapja egy olyan különleges, 3D-s emberi tüdőszövet modell, amely a piacon elérhető sejtkultúrás és élő állatokon végzett tesztelési eljárásoknál hatékonyabban modellezi az emberi tüdő működését.

A projekthez kapcsolódó laboratórium ünnepélyes átadására a PTE Innovációs Nap első programpontjaként kerül sor, sajtótájékoztatóval egybekötve.

További részletek és program:

http://innovacio.pte.hu/innovaciosnap2014

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!