Új labort nyitottak a pécsi egyetemen

2014. május 28.


pecsinapilap.hu - 2014-05-27 

A PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja évek óta megrendezi a PTE Innovációs Napot. Az előadások mellett interaktív kiállítás keretében találkozhattak kutatóinkkal, feltalálóinkkal. Az idei programra meghívtuk KIM Yongsuk főigazgató urat, aki a Koreai Köztársaság Nagykövetségének kereskedelmi attaséja.

A 2014. évi program fő fókusza a kockázati tőke és spin-off cégek alapítása, mely napjainkban az egyik legnépszerűbb témakör a gazdaságfejlesztés, gazdaságpolitika területén.

A Humeltis Kft. 2014 márciusában alakult meg a Pécsi Tudományegyetem spin-off vállalkozásaként. A Humeltis technológiájának alapja egy olyan különleges, 3D-s emberi tüdőszövet modell, amely a piacon elérhető sejtkultúrás és élő állatokon végzett tesztelési eljárásoknál hatékonyabban modellezi az emberi tüdő működését. A modell megalkotója a cég tulajdonosa, Prof. Pongrácz Judit, PhD, DSc, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerészi Biotechnológia Tanszék vezető professzora és az Orvosi Biotechnológiai mesterképzési szak szakvezetője, az MTA doktora. A társaságba első körben 75 millió forintot fektetett az X-Ventures Kockázati Tőkealapkezelő 2014 márciusában, így a cég ügyvezetője Dr. Erdős Attila lett az alap delegáltjaként. A cég tudományos tanácsadó testület kialakításán is dolgozik. További információk: www.humeltis.com
A biotechnológia területén működő spin-off cég a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjában kezdi meg működését, ahol a speciális igényeknek megfelelően kialakított új kutatólabor átadására került sor 2014. május 27-én. A Régió, a Város és az Egyetem érdeke is az, hogy minél több tudásintenzív, nemzetközi porondon is versenyképes vállalkozás jöjjön létre, működjön a régióban, kooperáljon az egyetemi kutatóhelyekkel. Ez elősegítheti a magasan képzett munkaerő helyben tartását, valamint hozzájárul a GDP növekedéshez. A Humeltis Kft. három fős menedzsmenttel és négy fős, fiatal kutatói csapattal startolt.

 

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Uj_labort_nyitottak_a_pecsi_egyetemen/166402/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!