Megújuló felsőoktatás

2014. június 20.


EchoTV - Hiradó - 2014-06-19 - 12:08 

Műsorvezető: - Átadta a rektori megbízóleveleket az egyetemek vezetőinek Áder János köztársasági elnök. A rektorok szeptembertől újabb változással kezdhetik mag a tanévet, ugyanis bevezetik a kancellári rendszert a felsőoktatásban.

Riporter: - Folytatódik a felsőoktatási rendszer átalakítása. Az emberi erőforrások minisztere nemrég benyújtott egy salátatörvényt, mely több területen is változást jelent majd, ennek köszönhetően a Testnevelési Egyetem is leválhat a Semmelweis Egyetemről. Sőt az intézmény mintegy 17 milliárd forintos beruházásra is készülhet.

Radák Zsolt (dékán, Magyar Testnevelési Egyetem): - Végre igazán álmodhatunk és az álmokat meg is tudjuk valósítani. szeretnénk sok mindent tenni ebből a pénzből. Szeretnénk természetesen az infrastruktúránkat fejleszteni, amire óriási szükség van. termeket építeni, csarnokot építeni, a meglévő épületeinket felújítani. ezt mind szeretnénk. és aztán szeretnénk a képzésben is olyan feltételeket teremteni a hallgatóinknak amely igazán egyetemi hallgatóhoz méltó és nemzetközi szintű.

Riporter: - A rektorok most vehették át kinevezésüket a következő évekre, azonban szeptembertől módosul az egyetemek vezetése. Bevezetik ugyanis a kancellári rendszert, amely az intézmények gazdasági menedzsmentjét és gazdálkodási irányítását érinti. 

Bódis József (rektor, Pécsi Tudományegyetem): - Nem alapvetően az a kérdés, hogy legyen vagy ne legyen. hanem a lesz, ahogy működik. ne legyen kettős vezetés egy intézménynek, világosan legyenek a hatáskörök deklarálva és a legfelsőbb vezetés szintjén együttműködés legyen a lényeg, ne az egymásnak a hatalmi, egymással szembeni hatalmi villongás.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!