Továbbra is a második legjobb egyetem a PTE az oktatói kiválóság tekintetében

2014. november 12.

 

Megjelent a legfrissebb felsőoktatási rangsor, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával. A Pécsi Tudományegyetem stabilizálta pozícióját az élmezőnyben, továbbra is a 4. legerősebb hazai felsőoktatási intézmény. Még előkelőbb helyen szerepel a pécsi egyetem az oktatói kiválóság tekintetében, ahol a második legjobbnak bizonyult a HVG rangsorában.

Az összesített rangsor összeállításakor figyelembe vették a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a B2-es vagy C1-es nyelvvizsgával felvett hallgatók átlagát, a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók számát, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát – írja az Eduline.

A pécsi egyetem a 2014-es helyezését megőrizve továbbra is a dobogós helyezések közvetlen közelében található. Az oktatói kiválóság rangsorában még előkelőbb pozíciót tudhat magáénak a lista szerint a PTE, hiszen ebben az összevetésben a második legjobb hazai felsőoktatási intézménynek bizonyult. „Kiugróan javultak a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem minősített oktatókra vonatkozó mutatói.” – emeli ki a HVG felsőoktatási kiadványa.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a rangsorral kapcsolatban kifejtette: „Örömmel tölt el bennünket, hogy immár a számokban is visszatükröződik az elvégzett munka, leginkább az oktatói kiválóság tekintetében. Ezen az úton kell továbbhaladnunk, hogy minden szempontból méltó módon érkezzen el intézményünk a megalapításának 650. jubileumához, melyet 2017-ben ünneplünk.”

További részletek és a rangsor itt érhető el: http://eduline.hu/felsooktatas/2014/11/12/HVG_Diploma_rangsor_2015_D2BU6U

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!