Látogatás a Samsung Smart Schoolban

2014. november 16.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának szervezésében 2014. november 4-én középiskolai pedagógusokból és egyetemi oktatókból álló csapat látogatott el Jászfényszarura, a Samsung Magyarország Zrt meghívására.

A látogatás keretében egy élményekben dús napot tölthettünk el a Samsung Smart Schoolban. Ebben a XXI. századi iskolában a tantermekben folyó munka minden mozzanata digitalizálódik. Az oktatótermek a legmodernebb eszközökkel vannak felszerelve: interaktív táblákat, nagyképernyős tévéket, e-boardokat, tableteket láthattunk. A pedagógusok az adott tanóra igényeihez alkalmazkodva választhatják ki, mely eszközöket alkalmazzák. A tanár eszközén megjelenő képernyőt látják a tanulók is a saját tabletjükön, s a náluk lévő S-pen segítségével a diákok akár saját hozzászólásaikat is felírhatják a képernyőre, amelyet a tanár nyomon tud követni. A gyerekek az egyik pillanatban játékos feladatokat oldanak meg, melynek sikeres teljesítését a pedagógus e-matricával jutalmazza, majd ezt követően már a matematika tesztet töltik ki. A kitöltött tesztet a diákok elküldik a tanár számára, melyet a digitális rendszer automatikusan kiértékel, elemez, s visszajelzést küld a tanulónak, mely feladatokat oldotta meg helyesen, illetve statisztikát küld a tanár számára is a diákok teljesítményéről.

Kutatási tanulmányokból tudjuk, hogy a fiatal, Z generáció tagjai már beleszülettek a digitális környezetbe. Számukra természetes a tabletek, okostelefonok alkalmazása mindennapi tevékenységeik során. A figyelmük sokkal koncentráltabb és rövidebb ideig tart, s nem minden esetben a formális oktatási keretek között szerzik meg a számukra szükséges információkat. A Samsung Smart School megoldása biztosítja a lehetőséget a „digitális bennszülöttek” számára, hogy modern technológiai eszközök alkalmazásával sajátítsák el a tantervi követelményekben meghatározott tananyagot.

A Samsung Magyarország Zrt és a Pécsi Tudományegyetem között megkötött stratégiai együttműködés eredményeként reméljük hamarosan Pécsett, a PTE gyakorló iskoláiban is találkozhatunk ezzel a modern technológiával.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!