A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést

2014. december 18.

2014. december 18. - Csaknem hetven kórház közül idén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést. A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat.

Idén harmadik alkalommal adták át a Díj a Törődésért elismerést. A KRIO Intézet által alapított díj célja, hogy elismerje és felhívja a figyelmet a kiemelkedően mama- és bababarát szülészetekre, hiszen a várandósgondozás, a szülés és az azt követő kórházi ápolás időszaka meghatározó élmény az édesanyák számára. Az egészségügyi szakemberek viselkedése, hozzáállása is kitörölhetetlen emlék.

Az idén a KRIO Intézetnél szerződést kötő ügyfelek tölthették ki a kérdőívet, amelynek segítségével megszületett a kórházakat, szülészeteket rangsoroló lista. Az anyák a szülés közben és a kórházi tartózkodás ideje alatt szerzett élményeik, tapasztalataik alapján értékeltek. Kérdéseket kaptak a dolgozók felkészültségére, segítőkészségére, az egészségügyi szolgáltatások minőségére vonatkozóan is.

A több, mint ezer válaszadó összesen 69 egészségügyi intézményt értékelt. Az első helyen végül a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája végzett. A második a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat. Az eddigi évek két kelet-magyarországi győztese után tehát idén egy nyugat-magyarországi kórházat választottak az édesanyák.

–  „Fontos a jó példák elismerése, bemutatása, és az, hogy az intézetünkkel kapcsolatban álló kismamák kifejezhessék véleményüket azokról a hazai szülészetekről, ahol világra hozták gyermeküket” – mondja Dr. Balogh István, a KRIO Intézet tudományos igazgatója. „A díjjal kétmillió forint értékű tárgynyeremény is jár. Arról, hogy ez pontosan mi legyen, a kórház dönt majd. A KRIO Intézet célja az, hogy még színvonalasabb és biztonságosabb ellátást tegyen lehetővé a szülészet számára.”

Az elismerés kapcsán Dr. Bódis József, a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója kifejtette: „Mindig nagy öröm számunkra, ha az édesanyáktól pozitív visszacsatolás érkezik, hiszen a tőlük érkező dicséret, vagy épp kritika abszolút objektív mérce. Egyértelmű, hogy ez a teljes kollektíva sikere, ugyanis benne van a klinika valamennyi munkatársának fáradozása, a szülésznőktől az ápolókon át az orvosokig.”

A Dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy és Tolna megye) összes szülésének 38%-át a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján vezénylik le, évente közel háromezer baba látja meg itt a napvilágot.

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!