Kisüzem a jövő tudósainak

2015. január 23.

Új Dunántúli Napló - 2015-01-23 - 3. oldal

Új biotechnológiai kisüzemet avattak tegnap a megyeszékhely keleti ipari parkjában működő Pécsi Egészségipari Innovációs Központban.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora szerint a jövőben egyre több ilyen bázis avatására kerülhet sor, amelyekből a gazdaság, a hétköznapi emberek számára hasznos termékek kerülhetnek ki.
Vírusokkal is
A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában több olyan kutatás is folyik, amelyeknek a közeli jövőben is lehetnek anyagi hozadékai. Az intézményben több mint húsz kutatócsoport dolgozik, a biotechnológiától a laboratóriumi medicinán át a légkörfizikáig. Ezek közül már többről beszámoltunk - talán a legígéretesebbek azok a kutatások, amelyek a nemzetközi színvonalú víruslaborra alapozva zajlanak.

Pont egy évvel ezelőtt fűzte szorosabbá a kapcsolatot a Pécsi Tudományegyetem és a Richter Gedeon Nyrt. Az együttműködés részeként a világhírű gyógyszercég az egyetem tudományos munkacsoportja számára teremt korszerű működési körülményeket, és egyúttal vállalja ezen kutatóközpont folyamatos fenntartását is. Jelen pillanatban is zajlanak kutatások - a közeli terv egy közös vakcinagyártás.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!