Külföldi hallgatók jótékonysági akciója
nevelőotthonban élő gyermekek javára

2015. február 2.

A PTE ÁOK angol-német program hallgatóiból Justin Kim kezdeményezésére alakult önkéntesek csoportja 2014. december 20-án a pécsi nevelőotthonban élő gyerekek vendégei voltak A csoport célja, hogy a több mint 40 gyermekkel folyamatos kapcsolatot ápolva az idegen nyelv tanulástól a szabadidős programokig minél szélesebb spektrumban segítse a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek mindennapjait.
Annak ellenére, hogy a karácsonyi akció a vizsgaidőszak első hetében kezdődött, sikerült a gyerekek kívánságlistája alapján mindegyiküknek személyre szóló ajándékokat átadni.
A kapcsolatfelvételben és szervezésben Földényi Gabriella, EGSC munkatárs volt segítségükre, ő segített abban, hogy a névre szóló ajándéktasakokba a karácsonyi kívánság mellé egy-egy olyan könyv, játék kerüljön, amit a külföldi hallgatók és kari munkatársak ajánlottak fel.

Annak ellenére, hogy meglehetősen rövid idő állt rendelkezésre, a gyűjtés nagy sikerrel zárult. Jótékonykodó hallgatóink már első találkozáskor, a  karácsonyi ünnepség alkalmával megható élményekkel gazdagodtak.
A folytatásban a nyelvek gyakorlása, könyvtári foglalkozás és kirándulások során találkoznak újra a gyerekekkel.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!