Itt veszíteni nem lehet - átadták az Astellas-díjakat

2015. március 31.

weborvos.hu - 2015-03-30 

„Itt veszíteni nem lehet, akit ugyanis betegei, vagy szakmai környezete a jelöléssel elismer, az csak nyertes lehet" – hangzott el pénteken este a 2014-es Év orvosa és a Média az orvosokért pályázat legjobbjait köszöntő Astellas Díjátadó Gálán.

„A tavaly ősszel életre hívott De Châtel Rudolf–emlékdíj, a MOTESZ Ifjú Kiválóság Díj, valamint a Magyar Kórházszövetség Csoportos Szakmai Díjának meghirdetésével a nyolc évvel ezelőtti kezdeményezésünk valóban igazi társadalmi és szakmai összefogássá érett, hisz mára valamennyi gyógyító terület kiválóságainak méltó elismerése lehetővé vált – fogalmazott az ünnepségen Dr. Major László, a díjalapító Astellas Pharma igazgatója.
A két órás ceremónián az ünneplő közönség tapsával 12 egyéni és 3 csoportos nyertest, valamint 15 további döntőst köszöntött. A díjátadón a jelentős társadalmi súlyú, ugyanakkor a nyilvánosság által kevésbé ismert, példaértékű kezdeményezések elismerésére életre hívott, évente egy alkalommal odaítélt Astellas-különdíj átadására is sor került.
A sebészeti jellegű eljárások kategória döntőseinek nemes versengéséből ebben az esztendőben Dr. Bezsilla János, a BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa került ki győztesen. Mellette a dobogón Dr. Tunyogi-Csapó Miklós, a PTE Mozgásszervi Sebészeti Intézet Ortopédiai Klinikai Tanszék egyetemi adjunktusa, valamint Dr. Tóth Lajos Barna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Általános Sebészet osztályvezető főorvosa végzett.

http://weborvos.hu/hirek/itt_vesziteni_nem_lehet_atadtak/222204/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!