Tájékoztató az ISBN-irodáról

2015. június 2.

Tisztelt Kollégák!

 

2015. március 15-től az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Digitális Tartalomszolgáltatási Osztálya látja el az Egyetem ISBN irodájának feladatát. A rektori utasítás értelmében (http://pte.hu/sites/pte.hu/files/files/Adminisztracio/Szabalyzatok_utasitasok/Rektori_utasitas/2005/2_2015_rektori_utasitas.pdf) a PTE-n megjelenő kiadványok azonosítására csak az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont ISBN irodáján keresztül lehet ISBN számot igényelni, amelyet honlapunkon keresztül, http://www.lib.pte.hu/ek/isbn-iroda, valamint e-mailben az isbn@lib.pte.hu  címen tehetnek meg.

Az Egyetem kiadói gyakorlatának körében megjelenő nyomtatott és digitális kiadványok számára az Országos Széchényi Könyvtártól igényelt ISBN/ ISMN/ ISSN-azonosítók nyilvántartását végezzük, továbbá adminisztráljuk, ellenőrizzük és segítjük a kötelespéldány beszolgáltatást.

A megjelent kiadványok kötelespéldányainak nemzeti könyvtárba szállítását, elektronikus kiadványok esetében a dokumentum feltöltését a könyvtár vállalja és teljesíti, ha azt a kiadó, illetve a nyomda nem teszi meg. További információért kérem, forduljon a könyvtár munkatársaihoz a fent megadott e-mail címen.

Üdvözlettel:

 

Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes
egyetemi tanár, főigazgató

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!