"Professzor úr, legyen kedves, passzoljon!"

2015. június 29.

Új Dunántúli Napló - 2015-06-29 - 11. oldal


Az orvoskar hallgatókból álló vízilabdacsapata az OB/II-ben indult, s játszott rengeteg mérkőzést

Aki június 13-án a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában járt, különleges vízilabda-mérkőzéseket láthatott: az országos bajnokság keretében két meccset is játszott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (PTE ÁOK) hallgatóiból szerveződött vízilabdacsapat.
A PTE ÁOK vízilabdacsapatát hallgatók hozták létre - az ő sportszeretetük és kitartó szervezkedésük hívta életre a kezdetben még (a szó nemes értelmében) amatőr gárdát. A 2011/12-es tanév tavaszi félévében alakultak meg Nádasdi Gergő gyógyszerészhallgató közreműködésével, aki a magyar másodosztályban már akkor is aktív versenyzőként a legtöbb tapasztalattal rendelkezett a diákok közül. A lelkesedésen túl azonban természetesen másra is szükség volt ahhoz, hogy a csapat elindulhasson az OB/II- ben: az orvoskar támogatása ugyanis nem merült ki abban, hogy hallgatókat "adott" a csapatépítéshez.
- Tavaly nyáron kaptak új lendületet az események - tudtuk meg Nyitrai Miklós tudományos dékánhelyettestől. - Téczely Tamás, a PTE ÁOK Testnevelés és Mozgásközpont vezetőjének kezdeményezésére alapítottuk meg az egyesületet, s neveztünk be az OB/II-be, nem utolsósorban Lukács Gergő, a pécsi élvonalbeli vízilabdacsapat korábbi játékosának, jelenlegi edzőjének biztatásra. Ő javasolta, hogy szervezettebb keretek között játsszunk a jövőben - azaz fix időpontban legyenek edzéseink, s csapjunk össze más gárdákkal.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!