Együttműködési Megállapodást írt alá a PTE és a Magyar Kézilabda Szövetség

2015. július 9.

 

2015. július 8-án Együttműködési Megállapodást írt alá Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora és Dr. Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A megállapodás célja, hogy az MKSZ Parasport Bizottságán keresztül működtetett csörgőlabda sportág eredményesebb legyen. 

E cél érdekében a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi csörgőlabda játék edzői és játékvezetői képzés előkészítésében működik együtt. Az aláíró felek rögzítették továbbá, hogy a jogszabályok szabta keretek között, kidolgozott képzési program alapján csörgőlabda edzői és nemzetközi játékvezetői képzést kizárólag a PTE ill. annak Egészségtudományi Kara indíthat.

Az együttműködés szervesen illeszkedik az PTE „Érzékeny Egyetem” koncepciójába. A Pécsi Tudományegyetemen jelenleg 300 fő feletti a speciális képzési igényű hallgatók száma, és ez a legmagasabb az ország felsőoktatási intézményei viszonylatában, nem kis mértékben a már meglévő szolgáltatásainak köszönhetően. Tény, hogy a PTE élen jár a társadalmi felelősségvállalás terén, különös tekintettel, a fogyatékossággal élő hallgatóira. Befogadó, integráló egyetemként fontosnak tartja a speciális oktatási igényű diákok megszólítását, hogy teljes jogú egyetemi polgárként az oktatás mellett a szabadidő igényes eltöltéséhez is hozzáférjenek.

 

 

Dokumentum(ok)

  • pte_sajtokozlemeny_PTE_MKSZ_egyuttmukodesi_megallapodas.doc

    .doc

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!