Tízéves a PTE Támogató Szolgálata

2015. október 20.

PTE Sajtóközlemény

 

A Pécsi Tudományegyetemen több száz speciális képzési igényű hallgató tanul. Nem véletlen tehát, hogy az egyetem 2005 óta, elsőként a hazai felsőoktatási intézmények között, Támogató Szolgálatot működtet, ahol képzett szociális szakemberek segítik a hallgatók mindennapi életvitelét. A szolgálat tízéves jubileuma alkalmából konferenciát rendeztek a PTE-n, „Értetek, Veletek – avagy az Érzékeny Egyetem” címmel.

Bódis József, az egyetem rektora a konferencián hangsúlyozta: „A Pécsi Tudományegyetem egyik legfontosabb stratégiai célja a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének javítása, amit meg is fogalmaztunk az „Érzékeny Egyetem” koncepciónkban. Ennek keretében mindent megteszünk a pécsi egyetemen annak érdekében, hogy a speciális képzési igényű hallgatóink minél teljesebb értékű életet élhessenek” – hangsúlyozta a rektor.

Többek között e hozzáállásnak is köszönhetően jelenleg „Magyarország első egyetemén” az egyik legmagasabb a fogyatékossággal élő hallgatók száma a hazai felsőoktatásban: több száz speciális képzési igényű diák tanul a Pécsi Tudományegyetemen.

A keddi konferencián, amely folyamatos jelnyelvi tolmácsolással zajlott, előadást hallhattak az érdeklődők többek között arról, hogyan lehetne elérni a fogyatékkal élőket érő diszkrimináció megszűnését, milyen munkaerőpiaci lehetőségek állnak a megváltozott munkaképességűek előtt, valamint arról, milyen fejlesztési tervei vannak a PTE-nek az egyetemi parasportban.

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!