Korszerűsödik az élettudományi felsőoktatás

2015. október 20.

weborvos.hu - 2015-10-19 

Új szakok és szakirányok elindításának megalapozásához is lehetőséget teremtett a debreceni program.

Hatvankilenc új tananyagot dolgozott ki és tette még gyakorlatiasabbá az élettudományi-klinikai felsőoktatást a Debreceni Egyetem öt kara 888 millió forintos európai uniós támogatással - közölte az intézmény.

„Az élettudományi-klinikai felsőoktatás gyakorlatorientált és hallgatóbarát korszerűsítése a vidéki képzőhelyek nemzetközi versenyképességének erősítésére" című pályázatban a Debreceni Egyetem a Szegedi Tudományegyetemmel és a Szegedi Biológiai Kutatóközponttal működött közre a Pécsi Tudományegyetem által vezetett konzorciumban.
Az Általános Orvostudományi, Egészségügyi, Fogorvostudományi, Gyógyszerésztudományi és Népegészségügyi Kar részvételével 69 új egészségügyi és oktatási tan- illetve segédanyagot alkottak meg, nyolc nemzetközi partnerrel alakítottak ki együttműködést, és több mint 450 oktató vett részt szakirányú továbbképzésen. Olyan új szakok és szakirányok elindításának megalapozásához is lehetőséget teremtett a program, mint a dietetikus, a patológiai laboratóriumi analitikus szakirány, az odontotechnológus alapszak, valamint a gerontológiai mesterszak.

http://weborvos.hu/regionalis_hirek/korszerusodik_az_elettudomanyi_felsooktatas/226757/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!