A mozikba költözik Dél-Korea filmvilága

2015. november 10.

Tolnai Népújság - 2015-11-10 - 7. oldal

Új koncepcióval tér vissza a fesztivál

Egy egyedülálló ország legnépszerűbb alkotásait mutatja be a héten a Koreai filmfesztivál.

A Koreai filmfesztivál nem újdonság, de a filmes szakmában, a kelet rajongói körében és a mozikedvelőknél egyaránt keresett eseménysorozat 2015-ös, nyolcadik alkalma új koncepciót hozott. A szervezők közlése szerint idén már hat helyszín, köztük három vidéki város vesz részt a programban, amely összesen húsz filmet tesz elérhetővé eredeti nyelven, magyar felirattal. A mától szombatig zajló bemutatókon a magyar néző számára különleges hangulati világot sugárzó, érzelemgazdag és szuggesztív koreai filmgyártás népszerű alkotásai futnak, változatos műfajokban és témákkal.
Az idei év filmrepertoárja egy egyéves előkészítő folyamat eredménye, mely során egy közönségkutatás keretein belül kétezer magyar filmrajongó töltött ki kérdőívet, hogy olyan filmválogatást állíthassanak össze, amely teljesen a hazai közönség igényeihez passzol.
Budapesten a Koreai Kulturális Központban ingyenesen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Sugár Moziban pedig kedvezményes áron tekinthetők meg a filmek. A fesztivál hivatalos megnyitóját kedden este rendezik a fővárosi Urániában, koreai táncbemutatóval és rövid koncerttel. Debrecenben a Művelődési Központ, Pécsen pedig a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara biztosít mozitermet az ingyenes vetítéseknek. Szegeden az Belvárosi Moziban mennek a filmek kedvezményes belépőjeggyel - részletek a koreaifilm.hu.oldalon

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!